donderdag 13 augustus 2015

WIJKFEESTJE IN DE GROENE LONG IN DE MAAK (23 augustus)

"Help jij ons mee om er een tof feestje van te maken?" 
Op bovenstaande foto is de locatie te zien waar sinds jaar en dag Koninginnedag, tegenwoordig Koningsdag, wordt gevierd.

Op 1 juli van dit jaar lanceerden een  stel jonge moeders uit Beijum een plan voor een centrale speeltuin in de Groene Long (Hart). Op 3 augustus berichtte Beijumnieuws over een evenement dat de dames op 23 augustus in het groengebied van de wijk gaan houden.
Via Facebook zetten de dames de daad bij het woord. Komende woensdag 18 augustus wordt er een vergadering belegd waar de plannen met sympathisanten gedeeld zullen worden. Heeft er nog iemand wat in te brengen?
Helemaal links ligt de Jaltadaheerd (foto), links achter de bomen zit het Trefpunt en de Boerderijum.
Waarom hier niet vaker een leuke wijk-meeting organiseren? Het Groene Hart van de wijk is de afgelopen jaren voor zeer veel geld opgeknapt, maar het lijkt eerder een stiltegebied dan dat het een ontmoetingsplek voor Beijumers is.
ONZE VERLANGLIJST: HELP JIJ ONS MEE OM ER EEN TOF FEESTJE VAN TE MAKEN? 
Wij werken er hard aan om zondag de 23e een succes te maken. Het wordt een gezellig feestje voor en door Beijum en wij van de Sociale Long vinden het superleuk om te organiseren. Wij geloven in samen dingen doen en in verbindingen leggen in de wijk. We houden van op een simpele manier, samen leuke dingen doen. Iedereen kan daaraan een bijdrage leveren. Maar......dan moet je wel eerst weten wat wij nodig hebben. Hierbij dus ons verlanglijstje. Wel zo handig.
"We willen graag een sociale Long in Beijum" 
Als je iets wilt bijdragen -of nieuwsgierig bent- ben je komende maandag 17 augustus om 20 uur van harte welkom bij ons overleg. (Locatie vermoedelijk het Trefpunt). Dan stemmen we gelijk af, wel zo handig!
ONZE VERLANGLIJST:
++ Mensen die muzikale ondersteuning willen leveren die dag. Heb je een gitaar? Kun je goed zingen? Geef je djembé les en wil je het ons wel leren? Voel je welkom om aan te waaien en een duit in het zakje te doen!!
++ EHBO-ers die een dagje mee willen helpen, gezellig.
++ Vrijwilligers die met creatieve activiteiten willen helpen (en ook een kunstenaar die met de kids wil tekenen.. leuk!)
++ Wie heeft de vakantiespullen nog niet opgeruimd en heeft nog van die dubbele elektrische kookplaten om op te koken (soep en pannenkoeken)? U kent ze wel, met zo'n gasfles eraan.
++ Gezocht: ronde crèpe-ijzers met gasfles en welwillende eigenaar die hem uit wil lenen!
++ De pannenkoeken zijn onbelegd: neem vooral je eigen 'beleg' mee.
++ Wilt je iets eten (soep + pannenkoeken)? Neem dan vooral je eigen bord, bestek, soepbeker en ingrediënten mee smile-emoticon.
++ Pedal-Park: Kom langs! We zoeken nog mensen met BMX-jes, coole trucs en veiligheidsmateriaal! Lekker samen crossen. De cursus botten spalken doen wij er niet bij (zie boven: oproep voor EHBO-er).
++ Pedal-Park: Kan de container daar (schijnen fietsreparatie spullen in te zitten...) weer een keer open? Of ken je iemand die dat kan regelen? Laat het Lenny Kruit horen!
++ Er komt een leuke hoek waarin op een originele wijze foto's genomen worden door Theo Koolman. Hij zoekt nog iemand die hem wil helpen - liefst iemand die open en nieuwsgierig is, een laptop met Excel mee kan nemen en daarbij namen + emailadressen van de deelnemers bij kan houden om later de foto's te verzenden....
++ Gezocht: meerdere mensen die kunnen en willen schminken, liefst met schminkspullen bij zich natuurlijk, anders wordt het niet wat smile-emoticon.
++ Gezocht: postelastieken. Veel het liefst!!! Wie o wie neemt ze mee of brengt ze maandagavond 17 aug langs bij ons overleg?
++ Het is brengen en halen volgende week zondag...En wat is er mooier dan kleding, boeken en speelgoed (en geen andere spullen) mee te brengen die jij over hebt en er een ander blij mee te maken? Let wel: verkoop is niet de bedoeling...en we gaan er van uit dat je je spullen als ze niet worden meegenomen, zelf ook weer mee terug naar huis neemt smile-emoticon.

++ Gezocht: de jongens met de slacklines die bij de Jensemaheerd af en toe oefenen. Hoe tof zou het zijn als jullie ze bij het Trefpunt op hangen aan en boompje en heel Beijum er kennis mee laten maken? Tenminste, als jullie dat leuk vinden he? Marjolein de Jong hoort graag van jullie!
++ Gezocht: haaksters, hakers, breisters en breiers die breipennen en haaknaalden meenemen en gezellig die dag een rondje handwerken willen doen en anderen wat op weg willen helpen. Boerderijum heeft een enorme collectie bolletjes wol geërfd en die schreeuwt erom om gebruikt te worden! Zullen we wat bomen gaan versieren in en om het Trefpunt?
++ Gezocht: mensen die mee helpen deze dag de wereld in te krijgen. Delen van dit event op FB = lief.
++ Gezocht: kappers / kapsters, mensen die smokey- eyes kunnen maken of goed nagels kunnen lakken. Kunnen we gelijk een make-over hoekje maken smile-emoticon. Wie o wie? Shahaira Bergtop misschien?
++ Ook is het fijn als de mensen van lijn 6 (Anna Riemersma en Hans Koopman), het BOB Reinhold van der Velde) en Johan Fehrmann vanBeijum Nieuws aandacht willen besteden aan deze verlanglijst en het feestje. Gewoon, omdat het kan smile-emoticon.
+++ALLEN BEDANKT VOOR JULLIE BIJDRAGE+++

Johan Fehrmann: Een dergelijk wijkinitiatief verdient alle kans en ondersteuning. Het natuurgebied van Beijum is van alle ongeveer 14.000 inwoners en kan niet geschaakt worden door een klein groepje mensen dat onterecht denkt het monopoly op de Groene Long te hebben. In samenwerking met het nabijgelegen Grand Café het Trefpunt en de Boerderijum moet het mogelijk zijn om van de natuurstrook dwars door Beijum een plek te maken waar Beijumers elkaar graag ontmoeten.

Update 18.15 uur, een ijzeren trap die soms tussen het Trefpunt en het schoolplein van de Tine Marcusschool over een sloot ligt, zal op de 23e worden gebruikt als doorgang (ook over een sloot) tussen het terrein van het Trefpunt en de Boerderijum. Zie foto rechts.
De groep Sociale Long heeft reeds meer dan 500 (!) leden. Meer sympathisanten zijn welkom....

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Het wijkfestijn rondom de Sociale Long vindt niet plaats op bovengenoemd grasveld. Het vindt plaats in het Trefpunt en de Boerderijum Beijum.

Mijn indruk is dat dit wijkfeest een creatief en sober exemplaar kan zijn van Kleurrijk Bruisend Beijum, maar dan zonder een vette subsidie van de gemeente Groningen, afdeling Welzijn.

Zelfsupporting, heel creatief, holistisch, ieder zorgt voor zijn eigen inbreng (inclusief benodigde voorzieningen) en vrijheid om te shoppen naar eigen voorkeur.

De Sociale Long staat voor heel Beijum. Het werkgebied is de wijk Beijum in de volle breedte. Een laagdrempelig welzijnsproject, spontaan geboren uit de innerlijke kracht van bevlogen Beijumers.

Nog sterker uitgedrukt: de Sociale Long is een containerbegrip. Je kunt er alles instoppen wat goed is voor de integratie, de verbinding en de uitstraling van Beijum. Ook multicultureel.