zaterdag 29 augustus 2015

DAG PEGGY (en bedankt voor de lekkere visjes en de gezelligheid)


"Kom zaterdag allemaal maar om me een cadeautje te brengen." Visverkoopster Peggy staat vandaag voor het laatst vis te verkopen op Winkelplein West.

Dat deed ze vijf jaar achtereen. Ze werd een begrip in Beijum. Even een visje kopen bij Peggy, even wat gezelligheid zoeken.
Aan het echtpaar dat afgelopen woensdag, zie bovenste foto, bij onze visdame zat te genieten vroeg de blogger of ze het ook jammer vinden dat ze uit Beijum gaat verdwijnen. "Helemaal niet, we blijven gewoon een visje bij haar kopen in Bedum."

En jij dan Peggy, wat vind jij? "Ik vond het altijd heel gezellig in Beijum, maar elke ondernemer wil winst maken. Dat lukte niet zo goed meer en daarom hou ik er mee op."

Kapper Gerrie de Boer, zijn zaak zit linksboven, bovenste foto nog een keer: "Ik vind het jammer, hoe meer levendigheid op het plein hoe beter. Heel gezellig altijd die terrasje bij het water, zouden ze meer moeten doen. De kapper, die in zijn nopjes is met een goed lopende Lidl en pizzaketen naast hem ("wat is het hier opgeknapt") ziet graag een fontein in de vijver verschijnen. Geen gek plan, denkt ondergetekende, verplaats de fontein van Beijum Oost naar West. Op Oost kijkt er geen kip naar terwijl het op West voor levendigheid en gezelligheid kan zorgen.

Maar goed, we zijn onze Peggy kwijt. Dat het haar goed moge gaan. Dramatisch gezegd, ze laat een gat achter. Zelf zei ze afgelopen woensdag: "Er komt vast wel een viskraam terug hier in Beijum."

Zie ook, we leggen onze focus op Bedum.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh gaat Gerrie de Boer Beijum west plein een Fontein schenken wat leuk !!!

Anoniem zei

Wat een onzin dat er naar de fontein in Oost niemand kijkt. Zie er vaak genoeg mensen en vooral veel kinderen wanneer ik even naar de Aldi ga.

Bert zei

Een statische fontein in een vijver waar men dus alleen maar naar kan kijken en dus niets toevoegt. Wat is er dan levendig en gezellig aan? De dynamische waterfonteintjes op Oost lokt veel spelende kinderen, zeker bij warm weer. Dan is mijn keus snel gemaakt.
Wil je gezelligheid en levendigheid? Verwijder die parkeerplaatsen en maakt het kindvriendelijk of plaats er een amfitheater, zodat we ook kunnen genieten van openluchttheaters van een Beijumer toneelgroep of personen als Doedens van die prachtige voordrachten kunnen houden. Uiteraard wel zodanig dat de markt er mooi omheen kan staan. Veelal staan er van die aso-bakken.

Anoniem zei

Laat die fontein maar op Oost, daar kan West wel zonder. Liever het plein zó inrichten, dat er nog steeds ruimte is voor auto's, fietsers en een nieuwe visboer, maar dat ze elkaar niet in de weg zitten. Haal aan de vijverkant maar 2x2 parkeervakken weg.

Willem Pauwelussen zei

Er heeft ook een tijdje een haringboer bij die fonteintjes gestaan.
Die heeft het ook niet gered.
Zou Beijum een vis-onvriendelijke wik zijn?

DDD zei

"Op Oost kijkt er geen kip naar terwijl het op West voor levendigheid en gezelligheid kan zorgen."
Meneer komt zeker nooit in Oost. Wat een rare uitspraak. Dus ik ben geen kip. Bedankt Kapper Gerry.
En sorry dat ik het moet zeggen, maar wat is die Domino's een slechte en dure pizzeria. Ik bestel daar echt nooit weer wat. Ik mis de Computerwinkel wel erg. Laat die, eventueel in afgeslankte vorm, alsjeblieft weer terug komen!

Anoniem zei

Erg jammer van het vertrek van de visboer waar ik helaas nu pas achter kom. At er zo nu en dan graag een visje (zolle heern mit siepels). Vond dit echt een leuke toevoeging aan het pleintje en Beijum in het algemeen, dus hoop dat er een nieuwe kraam voor terug komt.