zondag 30 augustus 2015

'VERENIGDE NATIES GRIJPT IN OP EEN KINDERFEESTJE'

Van Facebook. De opstelling van de VN inzake  het Zwarte Pieten-debat wordt gehekeld. Of er niks belangrijkers te doen valt dan in te breken op een kinderfeestje?
Bovenstaande afbeelding werd vanavond in de tijdlijn van Beijum Nieuws (Facebook, zie logo links) gezet.

3 opmerkingen:

DDD zei

Gelukkig heeft Rutte gezegd zich hier niks van aan te trekken. Ook de eerste keer dat Rutte zijn werk doet en een grote bek krijgt. Goed van hem.

Willem Pauwelussen zei

Voortdurend sterven er 1000 mensen per uur van honger. 805 miljoen verkeert in acute hongersnood. 2 miljard, dus ⅓ van de mensheid krijgen gedurende hun leven nooit genoeg binnen.
De wereld produceert, voor het eerst in de geschiedenis, voldoende calorieën per dag. “Tegenwoordig is voedsel verstrekken aan mensen die het niet hebben slechts een kwestie van wil. Wij hebben voldoende te eten en willen het hun niet geven”, schrijft Martín Caparrós in zijn boek ‘Honger’.
De vraag is natuurlijk wie die 'wij' is die dat niet willen.
(info uit een eerdere editie van NRC)

Anoniem zei

De VN is bezig met veel zaken, en dus ook racismebestrijding. Dit doet niets af aan de ernst van oorlogsdoden.

De voorstanders van Zwarte Piet zijn hun hele leven gewend aan het idee van Zwarte Piet. Een soort gewoonterecht. Ze kennen niets anders, dan dat het normaal en ok is. Buitenstaanders kijken er toch anders tegenaan.

Maar de discussie is aangezwengeld, de veranderingen zijn ingezet. Ik denk dat Zwarte Piet niet lang meer zal voortleven. En dit zal natuurlijk het kinderfeestje niet minder leuk maken.