vrijdag 21 augustus 2015

KRUIDENVROUWTJE SASKIA NIEBOER BRAK HAAR BEEN

Het is wat met ons aller kruidenvrouwtje, Saskia Nieboer, voor de tweede keer binnen vijf jaar brak ze haar been in de afgelopen zomervakantie. Ons aller, en geliefd, gezondheidsvrouwtje ligt weer eens in de lappenmand.
Nou ja, ligt. Ze kan hinkelpoten. En met een rolstoel door de wijk scheuren. Zie foto boven.

Saskia Nieboer vertel, we kunnen je ook niet alleen laten, wat is er nou weer gebeurd? De blogger refereerde naar een eerdere gebroken poot van haar, waar hij zo 123 geen link van kan vinden. "Best, als je het maar niet op internet zet." Kruidenvrouwtje, daar ga jij niet over, jij bent een publiek figuur in Beijum en als er iets met jouw is, is dat nieuws.

Met een gebroken poot kun je goed administratief werk doen...
Voordat de moralisten onder ons denken, foei, dan mag je het toch niet publiceren, respect blabla, mag niet, boeh boeh, kwam ons kruidenvrouwtje stralend aangelopen.
"Nou vooruit dan maar."

Wat is er gebeurd? "Tijdens het laatste uur van een tweewekelijkse kruidencursus in Zwitserland, in juli gehouden, gleed ik uit en brak ik m'n been."
Echt het laatste uur? "Ja, echt. Ik werd met een traumaheli naar een ziekenhuis gevlogen waar ik ruim een week moest verblijven, daarna ben ik met een taxi naar het vliegveld vervoerd, naar Schiphol gevlogen, en van daaruit met een taxi naar Beijum vervoerd."

De blogger keek haar diep in de ogen. Achterdocht speelde op. Lichtte ons kruidenvrouwtje de reisverzekering op? Echt in het laatste uur van je vakantie je poot breken?

De blogger moet zich schamen voor dit soort gedachten. Foei. Ons kruidenvrouwtje is het toonbeeld van gezondheid, vertrouwen en integriteit. Ze kan gewoon de boel niet beduvelen, oplichten of verneuken. "Ja, dat klopt. Het deed verschrikkelijk zeer, maar gelukkig ben ik weer relatief gezond teruggekeerd in Beijum."

Je bent veel met gezondheid bezig, zou je de lezers nog wat willen vertellen?
"Ja, schrijf maar op dat iedereen die goed kan lopen en fietsen zich gelukkig mag prijzen. Wat een genot als je dat kunt doen, daar kom je weer achter als je in de lappenmand zit."

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een gebroken been. Daar is geen kruid tegen gewassen!

Willem Pauwelussen zei

Maar er zullen vast wel kruiden zijn die het genezingsproces ondersteunen.

Jan Fré Boven zei

Het zou me inderdaad niks verbazen dat Saskia vlot weer op de been is. Met dank aan natuurgeneeskunde.