maandag 17 augustus 2015

VERGADEREN VOOR EVENEMENT SOCIALE LONG (23/8)

Sympathisant Kees Huizenga in gesprek met twee dames van Sociale Long

"We willen een feestje in de Groene Long houden vanuit kracht, we willen het mét mensen samen doen. Ons doel is verbinden verbinden en verbinden."

De regen druppelde vanavond tussen acht uur en half elf neer op het Groene Hart van de wijk. Binnen in Grand Café Trefpunt was het gezellig en bedrijvig.  De mensen van het nieuwste wijkinitiatief  'Sociale Long en Centrale Speeltuin' kwam hier samen om met belangstellenden het programma voor aanstaande zondag door te  nemen en aanvullingen te maken. Zie de aankondiging die vandaag tegen het middaguur op Beijumnieuws verscheen.
Het Grand Café Trefpunt

Eerst even los van de inhoudelijke dingen die werden besproken. Wat een verfrissende ervaring om een wijkvergadering mee te maken waarin nieuwe mensen met nieuwe plannen en initiatieven de boventoon voeren. Geen zure oude 'gestaalde' kaders, nee, nieuw elan, geen gesplit en/of machtsspelletjes. Open vizier. En met maar één agenda: we willen verbindend zijn in de wijk en plezierige dingen neerzetten.

 Nogmaals, wat een verademing in Beijum, frisse en enthousiaste dames die nieuwe plannen organiseren. Niet dat ze zichzelf daarmee op de borst sloegen, nee, er was totaal geen ego-gedoe te bespeuren. Gewoon "leuk, gezellig, met z'n allen en mét andere mensen en organisaties in de wijk samen werken om er wat moois van te maken."

Waarover spraken zij? "Heeft iemand een gasbrander voor zondag? Kunnen we vuurkorven meenemen? Of cupcakes? Bieden we de gasten een broodje aan? Een lunch?"
Wat in elk geval staat te gebeuren: een yoga-sessie, een meditatie-uurtje, Radio Beijum is tussen 12 en 14 uur in de lucht, er wordt een 'sociale wandeling' georganiseerd, en daarna kan er soep worden gegeten, kinderen kunnen zich laten schminken en de enige echte vrouwelijke fietsenmaker van Noord Nederland zal belangstellenden het edele vak van bandenplakken leren (waarover later meer), kinderen kunnen met verkleedspullen aan op de foto.

Zoals reeds vermeld, er komt een brug tussen het Trefpunt en de Boerderijum, de locaties waar in principe het evenement 'Sociale Long' zal gaan plaatsvinden. Ook noemenswaardig, Lammert Doedens zal een toespraak houden over de geschiedenis van Beijum.

De regen druppelde onophoudelijk op het Trefpunt en de Groene Long. Was het een voorbode ven een nieuwe herfst? Kan zijn, maar binnen leek zich een nieuwe Beijumse lente aan te dienen. Nieuwe frisse mensen met evenzo frisse nieuwe ideeën. Iets waar Beijum naar snakte, denkt de blogger.

De rest van de week volgt dagelijks een nieuwe aankondiging met eventuele updates.
Zie ook dit blogbericht.
Ook noemenswaardig, De Zijlen werkt aanstaande zondag volop mee en Kindercentrum Mallemolen opent ook de deuren....

Een levendige vergadering, rechts zit Martin Zijlema van Kindercentrum Mallemolen (Boerderijum), is zondag ook open.


Geen opmerkingen: