maandag 24 augustus 2015

ZWOEL ZOMERS BUURTFEESTJE IN DE JENSEMAHEERD


In de Jensemaheerd werd gisteravond (zaterdag!) onder zwoele zomers omstandigheden een buurtfeestje gehouden. Behalve zwoel weer hadden de Jensemaatjes een barbecue, wijn, bier, salade, gezelligheid en een paar stelten als ingrediënten tot hun beschikking om er een geslaagde avond van te maken.

Avond? Het feest kon wel eens tot de kleine uurtjes zijn doorgegaan. Op het moment van fotograferen, zo tegen half tien, kwam een buurtgenoot met een kachel aansjouwen. En die had je qua temperatuur om tien uur echt nog niet nodig. Een buurtbewoonster:" We zijn hier ongeveer tien jaar geleden mee begonnen en elk jaar hebben we een activiteit. Vanavond was dat een wedstrijdje steltlopen." Het kan bijna niet anders of de winnares van de wedstrijd diende zich aan, zie foto links, wat een sportiviteit en behendigheid straalt de jeugdige Beijumse uit op de steltlopers.

Even op de foto, dames en heren? Natuurlijk, waarom niet. Zie foto boven, de glazen gingen de lucht in. Of de blogger koffie wilde? Nee, niet om half tien 's avonds. Een stukje chocolade met rabarber erin verwerkt? Mmm, smaakte niet slecht.

"We zijn vorig jaar op oudejaarsdag ook begonnen met een vuurkorf en oliebollen bakken, daar gaan we mee door, het gaat een echte traditie worden in de Jensemaheerd."
Het zit wel snor met de gemeenschapszin in dit gedeelte van de wijk. De blogger fietste na de ontmoeting huiswaarts van dit feestje dat aan de oostkant van de wijk werd gehouden. De Jensemaheerd is eender grootste heerden van Beijum, amper tweehonderd meter verderop zag ondergetekende nog een grote groep mensen op een pleintje om een vuurtje heen zitten. Ongetwijfeld was daar ook een buurtfeestje gaande. Helaas waren de batterijen van de smartphone praktisch leeg zodat dit feestje niet was vast te leggen.

Vorig weekend een buurtfeestje in de Froukemaheerd en de Fultsemaheerd. Gisteren twee in de Jensemaheerd.
Eventuele beschikbare foto's van buurtfeestjes zijn welkom via Beijumnieuws@ziggo.nlGeen opmerkingen: