zaterdag 22 augustus 2015

NOG EEN DAG TOT SOCIALE LONG FEESTJE

Nog 1 nachtje dan is het zover !!! Weet jij al hoe je op de foto wil? Als politie agent ? Filmster ? Cowboy? Batman? Konijn ? Piraat ? Als een enge boef? We hebben er zin in !!!!
Bovenstaande tekst is vandaag op de Facebook-pagina Sociale Long/Speeltuin Beijum gepost. Het enthousiasme en de spanning loopt meer en meer op naarmate het wijkfeestje dat morgen in de Groene Long wordt gehouden dichterbij komt. Gisteren werd gepost:
Zo nog 2 dagen met kribbels in me buik wat leuk, onderweg naar sksg om schmink koffer en belleblaasjes op te halen maar wie schmink heeft graag mee nemen zodat paar mensen tegelijk kinderen kunnen schminken zou jammer zijn als kinderen te lang in rij moeten wachten om geschminkt te worden. 
Bovenstaande foto werd vanmiddag in de bestuurskamer van het Trefpunt gemaakt. In de rode plastiek doos zitten slingers, voor de rest zien een paar dozen met melk en eieren. Maar wat zit er in de bruine zak heren? "Dat is meel dat we hebben gekregen van de mensen van de Wilhelmina molen, daarmee gaan we morgen pannenkoeken bakken." 

"HET WORDT EEN POSITIEVE CHAOS" 
De twee aanwezige bestuursleden hebben alle vertrouwen in het wijkfeestje dat morgen zal gaan plaatsvinden. "Het wordt een leuke chaos. We zien wel hoe het gaat lopen. Je hebt kans op allerlei spontane initiatieven van mensen." Het tekent de sfeer die vanuit het Trefpunt wordt uitgestraald: faciliteren, vertrouwen en loslaten. Geen baasjes- en egogedoe. 

De blogger heeft geen idee hoe druk het morgen gaat worden. Is de ruimte in en rond de Boerderijum en het Trefpunt toereikend? Moet er eventueel, als het erg vol wordt, deels worden uitgeweken naar het naast gelegen voetbalveld? Dat is toch een prima plek om bijvoorbeeld yoga, Tai chi of iets anders te organiseren. En zo ja, waarom niet? Dan wordt het grasveld ook eens vaker gebruikt dan een keer per jaar een vrijmarkt.

FIETSENMAKER LINDA KOMT NIET
Jammer, maar dé fietsenmaakster van Beijum en Lewenborg, Linda, moet morgen verstek laten gaan. Ze zou belangstellenden de kunst van het bandenplakken bijbrengen, zie link door op haar naam te klikken.
Linda ligt dit weekend ziek op bed.

Foto links, twee geïnteresseerden lezen voor het hek van de Boerderijum de aankondigingen voor morgen. De slingers hangen al uit. Foto rechts, de metalen brug tussen de Boerderijum en het Trefpunt is vandaag reeds geplaatst.

Beijumnieuws en Lijn6 gaan morgen door middel van foto's. video en tekst het evenement in een co-productie verslaan.

Zie hier nog eens het programma voor morgen.


Geen opmerkingen: