donderdag 20 augustus 2015

VAN WIE IS DIT POESJE DAT IN DE JALTADAHEERD RONDLOOPT?Vorige week vrijdag kwam onderstaande vraag/oproep van lezeres Jolanda binnen.

Ik heb misschien een ongebruikelijke vraag, maar bij ons in de Jaltadaheerd zit steeds een heel Lief en aanhankelijk katje/poesje. Het beestje heeft een zwart halsbandje om met een ringetje eraan waar waarschijnlijk een adreskokertje oid aan heeft gezeten. Graag wil ik vragen of u een foto van het beestje op uw site wil zetten om misschien het baasje te kunnen achterhalen. Het lijkt mij toch dat zo'n beestje gemist wordt. Zodra ze mensen ziet loopt ze er spinnend op af en geeft iedereen kopjes. Zou u dat willen doen?
Ik heb helaas nog geen foto van het beestje, maar die probeer ik morgen te maken.


Gisteren kwamen de foto's binnen. Jolanda schreef erbij:

Het heeft wat langer geduurd om foto's van het katje te maken en toen was er ook nog iemand die dacht te weten van wie het katje was. Helaas bleek dit niet de eigenaar te zijn.
Het gaat dus om dit poesje, ze is klein en erg aanhankelijk.
Ze houdt zich voornamelijk op aan de Jaltadaheerd bij de nummers in de 70.

Zodra ze iemand aan ziet komen loopt ze al spinnend en kopjes gevend op je af.
Wie weet van wie dit poesje is. Ze heeft een zwart halsbandje om waar waarschijnlijk wel een adreskokertje aan heeft gezeten. Er hangt nu alleen nog een ringetje aan.

11 opmerkingen:

Simone zei

Ik weet niet van wie het katje is helaas, maar ik zie wel op de foto dat ze uit een bakje eet. Ik zou toch aan willen raden om katten (anderen dan eigen ;-) ) niet te voeren. De katten komen dan namelijk vaak langs terwijl ze eigenlijk gewoon een eigen baasje hebben. Het beestje ziet er goed uit dus wie weet slaapt ze gewoon snachts thuis maar vindt ze het overdag gezellig om veel aandacht te krijgen. Als je het niet vertrouwd en het perse wil weten zou je de dierenambulance kunnen bellen om te vragen of ze kunnen checken of ze een chip heeft, dan is de eigenaar zo te achterhalen.

emmy zei

Ja, maar als het beestje dan wel echt hulp/eten nodig heeft?

Zou wel even de dierenambulance bellen. Grote kans dat ze niet gechipt is. Gebeurd nog veelste weinig bij katten helaas. Maar dan krijgt ze een bandje om met het verzoek om even contact op te nemen met de dierenambulance. Dan is het in iedergeval duidelijk of ze een eigenaar heeft

Ria zei

Eens met Simone

Ik heb ook ooit een kat in de tuin gehad, die daar volgens mij 24/7 zat. Dierenambulance gebeld, die zei dat het beest goed gevoed en gezond was. Kennelijk vond hij het in onze tuin (met overkapping) gewoon lekker liggen.

Mogelijk werken de eigenaren overdag en vindt het daarom de aandacht wel fijn.

Wel lief dat je bezorgd bent, natuurlijk, maar als je gaat voeren, blijft het komen.

Jolanda zei

Het poesje is dag en nacht aanwezig. Het gaat mij eigenlijk niet om het wel of niet voeren, maar misschien wordt het katje gemist door iemand en wil hij of zij het beestje graag terug. Het kan namelijk ook zo zijn dat ze niet eens uit beijum komt, maar ergens anders uit de stad en de weg niet terug kan vinden.Anoniem zei

Ik denk te weten van wie ze is, ergens aan de Hiddemaheerd, de persoon in kwestie de link toegestuurd dus nu ff afwachten of het haar kat is. heb mn best gedaan.

Anoniem zei

Ik denk te weten van ze is, het is toch een vrouwtje he??? ik heb deze link naar diegene gestuurd dus nu ff afwachten op antwoord, kheb iig mn best gedaan, succes.

Jolanda zei

Het is idd een vrouwtje, ik hoop dat het iets oplevert anoniem.. In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Anoniem zei

Volgens onze kinderen heet hij "Leeuwenbekje"". Hij is idd altijd aanwezig op de Jaltadaheerd. Een erg lieve poes. Loopt hier al weken rond..volgens onze kids is hij van iemand die vlakbij de school woont en die wilden hem niet meer hebben. Of dat waar is weet ik niet.

Unknown zei

Het beestje heeft steeds in de Jaltadaheerd gelopen en is ineens weg.in de straat werd aangegeven dat hij weggestuurd is maar ik vermoed dat hij is weggebracht en wil graag weten waar hij is gebleven zodat hij terug gehaald kan worden. Mocht iemand hem dan missen kunnen ze hem ook daadwerkelijk ophalen in de Jaltadaheerd! Dus wie heeft het beestje gezien!

Anoniem zei

Dierenambulance heeft haar opgehaald.Aangezien niemand zich als eigenaar heeft gemeld. ( was ook NIET gechipt)
Laat mensen eens hun verantwoording nemen als ze dieren aanschaffen. hoop dat ze nu een goed baasje krijgt, daar heeft ze recht op.

Unknown zei

Waar is ze gehaald dan? Aan de Jaltadaheerd liep ze al dagen niet meer?