woensdag 26 augustus 2015

ONRUST OVER MOGELIJKE KOMST TBS-ERS ONNEMAHEERD OP DVHN.NL

 In Beijum heerst onrust over de mogelijke komst van tbs'ers van de Van Mesdagkliniek naar de locatie voor Beschermd Wonen van Lentis aan de Onnemaheerd.
Lees hier verder. Morgen in de papieren versie van het Dagblad.
Update 22:05 uur, het begon met dit artikel. Lees ook de reacties. En dit bericht van gisteren.
Lammert Doedens, woonachtig in de Onnemaheerd, belde dat hij via Petitie.nl mensen gaat mobiliseren. Ook gaat hij juridische hulp inschakelen om de plannen van tafel te krijgen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lentis staat dus gewoon een potje te liegen. Links- of rechtsom plaatsen ze hier dus mensen met serieuze psychische problematiek en een strafverleden. Door teruglopende inkomsten voor de lichtere groep patiënten plaats je dus zware gevallen midden in een kinderrijke omgeving. Niets veranderend beleid; veranderende geldstromen zijn hier de grootste drijfveer.


Daar mag je wel of niets van vinden, maar Lentis start nu dit traject schofferend en hautain.

Anoniem zei

Beijum heeft een gastvrije geschiedenis, met een huis voor eerst een grote groep bootvluchtelingen uit Vietnam, later ook voor rijksgenoten uit de voormalige kolonies Suriname en de Nederlandse Antillen, tussendoor kwamen er nog vluchtelingen uit Zuid-Amerikaanse dictaturen of bananenrepublieken, gezinnen uit het verscheurde Syrie, Oostblokkers op zoek naar vrijheid en welvaart, Afrikanen. Meest kleurrijke wijk van stad. En dan nu geen plek voor van Mesdag-klanten? Waarom?
Scheur je klos van NIMBY-reflex. De Onnemaheerd is een economisch en sociaal sterke buurt in de wijk , die best in staat is een inspanning te leveren. Ook de DHC-school is een sterke school waar een maatschappelijke prestatie van verwacht kan worden. Met de oud-Hollandse koopmansgeest valt er ook vast wat af te ruilen, zij dit, wij dat.
WIMBY, welcome in my back-yard, ons Beijum.

Anoniem zei

Lentis is maar in 1 ding goed en dat is liegen!!!
Zelf client daar en sinds kort bezit in mijn dossier en daarbij nog de ervaringen ter plekke.

Anoniem zei

Anoniem #1 richting anoniem #2

Welkom zeker, maar niet in deze concentratie op deze plek. Dat deze mensen nog niet in staat zijn zelfstandig (met begeleiding) te wonen, geeft al aan dat deze groep nog voor in het re-integratieproces zit. Dat kan dan toch beter bij bekende plekken in landelijke streken zoals nabij Appelscha.