zaterdag 29 augustus 2015

OP EEN LATE ZOMERAVONDHet is een wonderschone avond in het Beijumse. Wat een lekker gevoel om naar huis en haard terug te rijden na gedane werkzaamheden. 

Zoals vanavond, de blogger keerde vanavond tegen half negen uur terug vanuit Drenthe naar de groenste wijk van de stad. De kachel moet roken, er moet brood op de plank en dus moet er naast het bloggen ook nog écht gewerkt worden. De dagen worden korter, tegen negen uur  s'avonds is het schemerig tot donker. Dat was het ook toen de blogger op de oostelijke ring huiswaarts toerde.

Kijk toch eens, wat romantisch, twee fietsers ontmoeten elkaar op de noodbrug waar binnenkort een eco-fietsbrug wordt geplaatst, zie foto boven. Bij Beijum-Zuid zag de blogger dat bij de oversteek op de busbaan het bord waarop staat aangegeven dat automobilisten hier niet op mogen rijden een hengst heeft gehad, zie foto rechts. Waarschijnlijk is er iemand op geknald. Dat is rechtsaf gaande, echter de blogger moest linksaf om naar huis te kunnen gaan.

Daar brandde een vuurkorf in de tuin (en die brand nog steeds). Ondertussen kwam een app-bericht binnen van een Beijumer die een foto had gemaakt bij de tijdelijke blokkade richting waar tot kort geleden het Meedenpad-viaduct stond (en waar vanaf komende maandag, eind augustus, geheid zal gaan worden voor nog eens een nieuwe ecoduct). Zie foto links.

Het leven is goed in Beijum. Zie onderste foto. Proost, op een mooie maar wel al koude late zomeravond in augustus.


Geen opmerkingen: