dinsdag 27 oktober 2009

BEIJUMER KINDEREN VRIJGEVIG VOOR EDUKANS

Het lijkt op pakjesavond maar dat heeft er niks mee te maken. Alhoewel, toch wel een beetje. Het is echter geen pakjesavond vóór de schoolgaande kinderen in Beijum, maar een soort van 'pakjesavond' georganiseerd dóór de Beijumer kinderen.
Edukans heet het project en voor zover ik het volg haalt het het beste in het kind naar boven. Een schoenendoos vullen voor een ander kind op de wereld die het minder dan jouw getroffen heeft? Het geeft de burger moed om te constateren dat kinderen uit Beijum enorm vrijgevig kunnen zijn als het op helpen van onzichtbare leeftijdsgenootjes aankomt. De linker foto is gemaakt op een basisschool in de wijk waar 'kadodozen' worden gevuld, de rechter foto toont een blij kind op de plek van bestemming, in een land waar ze het veel minder breed hebben.

De foto is gehaald van de site: http://www.edukans.nl/ . Hierop leest u o.a. onderstaande tekst:
Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau: Schoenmaatjes (voorheen Operatie Schoenendoos) is dé kans voor kinderen om iets concreets te doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd. Als Schoenmaatje vullen zij een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Jaarlijks doen tienduizenden kinderen met deze actie mee. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij de kinderen met hun schoenendoos zijn. Zo'n persoonlijk gebaar van een kind uit Nederland maakt diepe indruk!
De schoenendozen worden verzonden naar landen als Oeganda, Malawi en Irak. Schoenmaatjes probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de onderwijsprojecten in die landen. Voor de uitdelingen werkt Edukans samen met lokale partnerorganisaties. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen, opvangcentra voor straatkinderen etc.

Geen opmerkingen: