dinsdag 27 oktober 2009

EEN HALF JAAR BOERDERIJUM

Het is precies een half jaar geleden dat de Boerderijum aan de Beijumerweg de deuren voor het publiek opende. Dezelfde deuren werden daarna niet platgelopen, en eigenlijk is dat een beetje jammer. Eerst was er nog het excuus dat de dieren en de speeltoestellen er nog niet waren. Maar sinds een maand of drie zijn deze ingrediënten, die nu eenmaal bij een kinderboerderij horen, toegevoegd aan de Boerderijum.
Jaren is er voor herbouw geknokt, en nu het er eenmaal staat is de aanloop mondjesmaat.
Vorige week, herfstvakantie, gaf de Boerderijum even de aanblik van hoe het zou moeten zijn. Kinderen speelden in de speeltuin dat het een lieve lust was, en in een dierenverblijf verzorgden Wim en een begeleidster van de Zijlen de aanwezige dieren. De Boerderijum moet nog steeds de harten van de Beijumers veroveren en de vraag is hoe dit het beste aangepakt kan worden. Zou het een idee zijn als elke basisschool er met elke klas een bezoekje af zou leggen? Even spelen, de dierenverblijven bekijken, een ijsje eten etc? Er zijn veel meer kinderen in de wijk die er niét zijn geweest dan wél. Het ziet er allemaal mooi en nieuw( té nieuw?) uit, de speelweide ligt er ook goed bij en het personeel kun je niet beter krijgen. Daar ligt het allemaal niet aan. Zou een bezoekje te duur zijn? Je hoeft natuurlijk niks te drinken, maar dat is wel lekker. Vroeger, tien jaar geleden, kocht je we iets lekkers voor een dubbeltje en je nam zelf een pak jus 'dorange mee. Als je nu met 5 kinderen gaat ben je 10 euro kwijt aan consumpties en zoiets kan drempelverhogend werken. De Boerderijum met alles erop en eraan blijft een té leuke locatie midden in de wijk om het niet op te laten bloeien. Ga er eens kijken dames en heren. En kinderen natuurlijk. De wijk wilde de Boerderij herbouwd hebben en streed ervoor, nu wil de Boerderijum de wijk ook hebben.

3 opmerkingen:

Mama Small zei

Ik vindt het aantal dieren nog wel wat weinig... Die paar vogels en die ene pony. of zijn er inmiddels ook wat geiten / konijnen / ander aaibaar spul.
Ik ben al een paar keer geweest met mijn zoontje, maar hij is inmiddels wel uitgegeken op de vogels enne.... als je steeds de enige bezoeker bent - da's ook niet al te aanlokkelijk

Anoniem zei

Als er dieren (kippen, een geitje, een pauw o.i.d) op de speelweide zelf zouden lopen, tussen de kinderen in, zou dit het het geheel wat levendiger maken.
Ik denk dat dat ook extra mensen zou trekken.

Alie zei

een soort klein-stadspark zeg maar, dat willen we graag zien.
Toch?
Schaamschaam, ik ben er ook nog niet geweest...