dinsdag 6 oktober 2009

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Aanstaande donderdag interview ik de nieuwe burgemeester van Groningen. Het gesprek zal gaan over zaken die met de wijk te maken hebben. Lezer(essen) die vragen hebben kunnen mailen naar Beijumnieuws@online.nl

De dag erop, vrijdag 9 oktober, komt mijnheer Rehwinkel o.a. naar de Boerderijum en ook zal hij wat gaan drinken in het Biljart-cafĂ© aan de Claremaheerd. Het is niet zeker of ik daarbij aanwezig kan zijn. Nog eens de vraag aan lezers of lezeressen die naar het bezoek van de burgermeester gaan om een foto of filmpje willen schieten. Die zullen vervolgens worden gepubliceerd op Beijumnieuws. Tijdens Bruisend Beijum werkte deze ´samenwerking´ ook uitstekend!

Op woensdagmiddag 7 oktober as. Van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseert AH Meins een ruilmiddag voor het ruilen van de puzzelstukjes om te zorgen dat iedereen zijn/haar voetbalpuzzel compleet kan maken. Deze ruilmiddag is voor groot en klein.

Vanavond komt hier een artikel over de te nemen stappen van de 1e Montessorischool de Dijk t.o.v. de bewonersclub. Dit n.a.v. aandurende en eenzijdige negatieve berichtgeving over de school in opbouw aan de Wibenaheerd.

Beijumnieuws bestaat 12 oktober 2 jaar. Wat vindt de lezer van de weblog? Is er iets voor verbetering vatbaar? Moet de oranje kleur eens worden vervangen? Tips, complimenten, kritiek, suggesties en op- of aanmerkingen svp naar Beijumnieuws@online.nl

Op 8 oktober is er een themadag over: Nieuw Lokaal Akkoord: twee jaar werken aan wonen. Er is in de kleine zaal van de Oosterpoort een inloopmarkt vanaf 16:30 uur - 19:00 uur; 's avonds vanaf 19:30 uur een conferentie waar ook burgemeester Peter Rehwinkel zal spreken.
Basaal is het WRR-credo: "Vertrouwen in de buurt". Dit is ook voor Beijum van belang. Zie voor de flyer:
http://www.werkenaanwonen.nl/UserFiles/File/uitnodiging_NLA_2jaar.pdf

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Hierbij de link van het Nieuw Lokaal Akkoord 2007-2010:

http://www.zonlichtenruimte.nl/nieuwlokaalakkoord07.pdf

Het werkbegrip "Vertrouwen in de buurt" staat verwoord in § 2, p. 3, van deze beleidsovereenkomst.