vrijdag 2 oktober 2009

PLEIN WEST IS VOOR EVEN GEZONDHEIDPLEIN

Verloskundigen waren (zijn!) aanwezig, vertegenwoordigers van een judovereniging, MJD,COP, de Wiershoeck en meer. Welkom op Gezondheidplein Beijum. Vanmiddag(nu ook, en wel tot 20.00 uur) stellen verschillende organisaties zich voor aan de Beijumers. Er staan een zevental kraampjes opgesteld op marktplein Beijum West waar je o.a. gratis gezonde drop, luchtballons, tandenborstels en tandpasta etc. kado krijgt.Uit de flyer van Bslim: Alle deelnemende organisaties willen met het gezondheidplein bereiken dat de inwoners van Beijum bekend raken met de instellingen in de wijk, zichzelf goed voelen in lichaam en geest en door middel van een gezellig feest informatie krijgen over de voordelen van een gezonde leefstijl. Jong en oud genieten van diverse spelletjes,(gezonde)hapjes en drankjes, muziek, optredens en meer. Er is een podium waarop jeugd zich kan laten zien door middel van optredens en waar een DJ gedurende de dag muziek gaat draaien. Daarnaast verzorgen studenten een aantal testen en geven zij informatie voor een gezonde levenstijl.
Het zag er allemaal gezondheid uit, Saskia Nieboer stond er met een kruidenkraam en ze genoot van 'het feest.' Op de foto ziet u haar in contact met jeugdige Beijumers. Aan een kraamhouder de vraag hoe het gaat:"We begonnen met regen en het was derhalve niet zo druk, maar gelukkig is het weer opgeknapt en daarom is het nu wat drukker." Gaat het wel tot 20.00 uur door? "Dat ligt ook een beetje aan het weer, als het gaat hozen wordt alles eerder afgebroken." Intussen vermaken de jongere Beijumers zich met een hockeykooi en een springkussen. Want ook bewegen is erg gezond. Nog een keer de flyer: Tijdens de dag worden foto's genomen, welke op www.bslim.nl worden gezet. Van deze site:
Welkom op de home-page van Bslim. HĂ©t project van de gemeente Groningen, dat zich inzet voor een gezonde leefstijl voor iedereen, maar van kinderen en jongeren in het bijzonder. Dat doet de gemeente Groningen natuurlijk niet alleen. Het project wordt uitgevoerd door het Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met het jongerenwerk van de MJD, scholen en schoolbesturen.

Geen opmerkingen: