zaterdag 10 oktober 2009

Wethouders bezoeken Beijum

Jeffrey Lamain van het biljartcaf♪é aan de Claremaheerd spreekt in zijn café tot de aanwezigen, waaronder twee wethouders. Het gaat over Plein Oost, wat is er mis mee en wat de (zijn) aanbevelingen zijn. Is het een goed plein voor ondernemers? Zijn er parkeerplekken genoeg? Helaas zat Peter Rehwinkel al door zijn tijd heen en hij was al weer op weg naar een volgend bezoek.Kijk en luister even mee! Met dank aan Karin Pijl die dit gefilmd heeft.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Er waren drie wethouders aanwezig. Frank de Vries (PvdA), Jaap Dijkstra (PvdA) en Peter Verschuren (SP).

Wethouder Jaap Dijkstra van onder meer Economische Zaken deed belangrijke uitspraken. Zie de videoreportage.

Aan wethouder Frank de Vries van wijkvernieuwing en ruimtelijke ordening legde ik mijn wens van juni 2009 voor om grote bloembakken op Plein Oost neer te zetten. Om bezorgbrommers preventief te hinderen qua gevaarlijk rijgedrag. Hij ging onmiddellijk naar RO/EZ-ambtenaar Peter Homan toe, de stadsdeelbeheerder van Noorddijk. Deze zaak wordt verder besproken binnen de Pleingroep.

Hilda Hofstra zei

Op de video werd gesproken door Jeffrey over de parkeerproblemen. Op de avond dat de plannen voor het plein in de Kleihorn gepresenteerd werden aan de buurtbewoners (met of zonder inspraak) zijn er wel degelijk opmerkingen gemaakt over het eenrichtingsverkeer en het inparkeren op beide pleintjes. Dat dat zeker een probleem zou worden. Zeker voor mensen (vrouwen??) met weinig parkeerervaring. Steels gelach was mijn deel toendertijd. Ja ,ik was 1 van die vrouwen. Nu blijkt het veel ergernis te geven. Je hoeft niet perse bestuurder te zijn om zoiets te voorspellen.