woensdag 7 oktober 2009

ZONNEPANELEN FROUKEMAHEERD BIJNA KLAAR

Ze kwamen natuurlijk niet voor de gezelligheid, maar door de gemoedelijke omgang met buurtbewoners en door de opgebouwde contacten met de mensen is er in de loop van de maanden een band ontstaan tussen BAM-medewerkers en Froukemaheerdbewoners. De klus zit er bijna op, zegt ook Hamid el Hami van woningbouwvereniging de Huismeester:"We zijn bijna klaar en alles is zeer goed verlopen. Het heeft goed gewerkt dat er voor alle blokken bewonersavonden zijn georganiseerd, het contact met de bewoners is erg goed verlopen. Ik ben vol lof over de bewoners, het is een goede club mensen die daar aan de Froukemaheerd wonen, de complimenten voor hun opstelling en bereidwilligheid om mee te werken:" De complimenten zijn vast wederzijds, links ziet u medewerkers geanimeerd staan praten met een buurtbewoonster; de sfeer was altijd goed en hartelijk. Zoals u afgelopen zondag kon lezen is dit project aan de Froukemaheerd genomineerd voor de Groene Parel, een landelijke prijs voor duurzame projecten. Hamid el Hami:" Als we die prijs winnen zijn we ontzettend trots." De nieuwe zonnenpanelen zien er iets minder fraai uit in vergelijking met de oude groene en oranje 'zonnenbalken' die zo karakteristiek voor de Froukemaheerd waren. Maar ze zullen ongetwijfeld goed werken en meer aangepast zijn aan de eisen van deze tijd. Duurzame energiebesparing. In 96 energiezuinige woningen aan de Froukemaheerd in Beijum.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Da's een leuk bericht over die samenwerking tussen bouwers en bebouwden. Maar enig idee hoeveel kilo kolen er op gaan aan het maken van zonnepanelen? Veel te veel om het een groen project te laten zijn lijkt me. Groet'n, Kees

Kees Huizenga zei

Kun je nadere uitleg geven, Kees?

Zie verder:

http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=Zonnepanelen

http://www.zonnepanelen-info.nl/

Kees Huizenga zei

In navolging van Beijumnieuws besteedt ook de website van de Froukemaheerd aandacht aan de zonnepanelen langs deze straat.

Zie: http://www.froukemaheerd.nl/?p=352

Citaat:

“Bij ons aan de Froukemaheerd zijn naast nieuwe zonnecollectoren ook zonnecellen geplaatst die elektriciteit opwekken. Hierdoor gaat zowel het gas- als elektriciteitsverbruik sterk naar beneden. Daarnaast zijn er voorzieningen getroffen zodat er minder water wordt rondgepompt, waardoor warmteverliezen verminderen. Zo wordt niet alleen de CO2-uitstoot omlaag gebracht, maar wordt ook aanzienlijk bespaard op de maandelijkse woonlasten van de bewoners. De Huismeesters investeerde hiermee € 3.600.000,-.” Einde citaat.

Het is mijn hoop dat De Huismeesters ook zonnepanelen kan plaatsen op de Isebrandtsheerd. En elders in de wijk.

Alie zei

kom maar op naar de Sibrandaheerd, ik ben er wel voor in.
(onder goede voorwaarden dan..)