zondag 18 oktober 2009

SENIOREN UIT BEIJUM: GA GOEDKOOP OP COMPUTERLES!

Diny ter Veen is voorzitter van seniorenweb Groningen(http://www.seniorwebgroningen.nl/) en ze reageerde op het artikel over Beijumnieuws in het Dagblad van het Noorden van afgelopen donderdag. Het artikel ging over de digitale revolutie op wijkniveau en over de voorspelling dat papieren wijkkranten op de duur het onderspit zullen delven ten opzichte van digitaal wijknieuws. Maar daarvoor hebben mensen digitale vaardigheden nodig. Nog niet iedereen weet de digitale snelweg goed op te rijden, laat staan erop te blijven. Daar is iets aan te doen, computerles:

"Ik heb uw artikel in het Dagblad v/h Noorden met belangstelling gelezen. Het is het nieuwe communicatie middel voor iedereen. Jong en Oud. Nu komt de moeilijkheid, veel ouderen zijn nog niet zover. SeniorWebGroningen geeft al meer als 10 jaar computerles aan ouderen vanaf 50 jaar. Er zijn al meer als 3500 cursisten geweest. De meesten hebben meerdere computerlessen gevolgd zodat ze dan ook een digitale wijkkrant kunnen bekijken. Wij geven les in het Vinkhuys in Vinkhuyzen. Wij zijn allemaal vrijwilligers, zowel de docenten /assistenten als de systeembeheerders. Graag zou ik dan ook U willen vragen om onderstaand artikel op uw Website te plaatsen. Met de redacties van de websites van Hoogkerk, De Held, Vinkhuizen,Tuinwijck en Korrewegwijk is al een goede relatie mee opgebouwd. Je kan dat ook merken aan de cursisten die zich opgeven. We hebben sporadisch cursisten uit Beijum."
Verspreid over heel het land vindt u 350 leercentra van SeniorWeb waar u computercursussen volgt in uw eigen tempo. De ervaren docenten bestaan uit 50plus-vrijwilligers die het leuk vinden leeftijdgenoten verder op weg te helpen op de computer en internet. SeniorWebGroningen heet u van harte welkom op dinsdag 3 november 2009 van13.30 tot 15.00 uur op de voorlichtingsmiddag in ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan 94 in Groningen waar u zich kunt opgeven voor een computercursus. De eerstvolgende cursusserie in Groningen start in de week van 9 november en eindigt in de week van 14 december 2009. O.a. Basis, Internet en email, Word, Excel of een Foto cursus. De kosten voor deelname aan een cursus van zes lessen van twee uur bedragen €52,50 (€67,50 voor Digitale Fotobewerking)inclusief het lesboek.
Via de ‘Stadjerspas 2009’ zijn kortingen mogelijk. Wilt u mee gaan doen? Schrijft u zich dan nu alvast in. Er zijn inmiddels al weer een groot aantal voorinschrijvingen ontvangen.
Dus wacht niet te lang want: vol = écht vol ! Mevrouw Henni Jullens staat u graag te woord, tel:050-5778812, op werkdagen tussen 10.30 en 17.00 uur of via de website
www.seniorwebgroningen.nl

Geen opmerkingen: