donderdag 29 oktober 2009

KINDERLIJKE ONSCHULD

Dit Beijumer meisje is nog geen half jaar oud. Haar ouders verhuisden in het afgelopen voorjaar naar Beijum, u houdt hierover nog een videofilmpje te goed.

Met haar blauwe ogen en blonde haartjes kwam dit meisje ter wereld in de multiculturele wijk Beijum. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar als ik kinderen met een verschillende kleurtje en achtergrond in de wijk zie spelen dan is er altijd niks aan de hand. Ze spelen, maken ruzie, schelden elkaar verrot en spelen vervolgens de volgende dag weer. Pure onschuld. Laat de wereld maar aan de kinderen, daar komt geen of amper kwaad uit. Maar dan de volwassenen, even gegeneraliseerd gezegd. Dáár komen de problemen als onverdraagzaamheid en haat en nijd vandaan. Hebt u eergisteren het hysterische artikel over Verdonk gelezen? Als we zo doorgaan lopen de Nederlandse vrouwen over vijf jaar allemaal met een hoofddoekje. Aldus de mevrouw die op 0 zetels staat in de peiling en via het verspreiden van paranoia, angst en dreiging uit haar achterstandspositie terug denkt te kunnen komen. De onverdraagzame, splijtende politici( u weet wel welke 2 ik bedoel) en hun aanhang: ze gedragen zich als fanatieke Jehova Getuigen die elke twee jaar beweren dat de wereld binnen afzienbare tijd vergaat. Terwijl diezelfde wereld steeds gewoon door draait. Wie angst en haat zaait zal angst en haat oogsten, om maar eens een bijbelse spreuk nieuw te interpreteren. Als dit meisje zestig jaar oud is zijn de meeste lezers die dit(nu) lezen al dood. Alle onheilprofeterie ten spijt, ik zie niet in waarom Beijum in het jaar 2069 geen wijk zou kunnen zijn waarin alle culturen verdraagzaam en in vrede naast elkaar zouden kunnen leven. De onheilpolitici en hun aanhang zullen daarentegen beweren dat dit een kinderlijk en naïef beeld is van de toekomst, en dat zij er veel volwassener tegen aan kijken. En laat ik nou precies hetzelfde denken. Keken ze er maar eens met dezelfde kinderogen naar als die u hier in de wieg ziet liggen.

3 opmerkingen:

karin.p. zei

In Beijum is de verdeling momenteel goed allochtoon/autochtoon en dat gaat prima samen wat ook zo is in de rest van Groningen.
Maar als je in het westen komt ligt dat toch wel heel anders.
Als ik naar het westen ga en ik kom daar echt vaak dor mijn dochters acteer en modellenwerk dan ben ik een van de weinige blanken in de tram.
En de wijken daar zijn heel anders als hier.
Net zoals de wibenaheerd tot een aantal jaar geleden bekend stondt dat het vol met antilianen zat en no de dealemaheerd genoemd werdt.
Ik zelf ben dan ook van mening als je niet alles bij elkaar propt de intregratie veel beter gaat en de verdraagzaamheid groot is.
Maar gooi je alles bij elkaar geeft dat ellende.

Frank zei

Mooi geschreven Johan en duidelijk stelling genomen. Het is hier idd geen westen van het land maar de hitserigheid van Verdonk en Wilders mag in een wijk als Beijum nooit wortel schieten.

Anna zei

Weet je wat vreemd is?
Als je als moeder moet gaan uitleggen aan je kind waarom zij geen autochtone Nederlander is.

Zij voelt al een stempeltje, een etiket, er niet bij horen, anders zijn.
Terwijl ze alleen nederlands spreekt, alleen een nederlands paspoort heeft en haar beide ouders nederlander zijn.

Leg dat dan maar eens uit.
Dat de cultuur die zij meekrijgt via haar vader niet als verrijking van haar persoon wordt gezien maar als een last.

Ach, gelukkig heb ik wijze kinderen.