woensdag 28 oktober 2009

ZATERDAG SCHOONMAAKDAG GROENE HART EN LONG

Het waren vooral lege drankflessen en bierblikjes wat deze medewerkers van DSW gisteren uit de sloot langs de Beijumerweg visten.
Aan het begin van de week, maandag of dinsdag, kun je hier steevast een rituele schoonmaakdans uitvoeren. Wat aan het begin van de week is weggehaald wordt in het weekend weer aangevuld. Zoals een der mannen verwoordde: "Het zijn vast en zeker jongeren die dit doen, we kunnen hier elke maandag wel lopen vissen en vooral ter hoogte van het Trefpunt is het iedere keer raak." Wat moet je er van zeggen verder, de rituele paringdans tussen vervuilers en schoonmakers gaat onvermoeibaar door. Aanstaande zaterdag wordt er weer opgeruimd en schoongemaakt, en daarna wordt er weer vervuild. Dat is niet om 'negatief te doen' maar de praktijk en realiteit van elke dag. De 'strijdende partijen' houden elkaar steeds bezig. De schoonmakers oogsten daarbij meer waardering dan de stiekeme vervuilers, dat wel. Maar zonder vervuilers en vervuiling geen schoonmaakacties. Nog eens uit de reeds geplaatste schoonmaakflyer: Op zaterdagmorgen 31 oktober houden we een nieuwe actie in het wijkpark de ‘Groene Long‘. We beginnen met het schoonmaken en opruimen van spullen die het wijkpark ontsieren en die steeds meer rommel aantrekken. Maar er is ook tijd om te poten of te planten.
Je zou moedeloos kunnen worden van het rituele en tijdelijke karakter van zo'n actie. Maar de schoonmakers hebben altijd een uitstraling van monterheid, levenslust en opgewektheid om zich heen. Niet zeuren, gewoon doen. En het is natuurlijk ook gezellig samen, de broodjes en koffie gaan er na afloop goed in. Misschien kunt u zich nog aanmelden indien u de behoefte voelt: Wij heten u hartelijk welkom op zaterdag 31 oktober a.s. tijdens de ‘Groene Long’ actie. Start lokatie de Boerderijum aan de Beijumerweg aanvang 9.00 uur . En neem gerust uw buurvrouw of buurman mee.Mee doen, maak het kenbaar door te mailen of te bellen. - e-mail aan t.z.smit@home.nl - telefoon 050-5414440 050-5414440 - mobiel 06 138 21 772 /06 138 21 772 Met vriendelijke groeten, namens de werkgroep “de Groene Long”,

Geen opmerkingen: