zaterdag 24 oktober 2009

VERHUIZEN NAAR PLEIN OOST IS HEEL NORMAAL

Winkelplein West staat deze dagen negatiever in het nieuws dan Plein Oost. Terwijl laatstgenoemde plein toch de naam heeft. Daar ga je toch niet wonen? Overlast, criminaliteit enz. enz.
Aan het begin van de middag trof ik een nieuwe bewoonster op en bij het Plein. Terwijl de verhuiswagen leeggehaald werd beantwoordde ze een paar vragen, zie de video. Waarom toch verhuizen naar Plein Oost? De antwoorden waren van een verbluffende simpelheid, en een negatief vooroordeel over het plein speelde totaal geen rol in het besluit om hierheen te verhuizen."Ik zocht gewoon een ander huis, het lijkt me hier heel leuk wonen en ik heb nu een groter huis." Daar sta je dan met je vooringenomenheid. Want, waarom kun je niet gewoon naar Plein Oost verhuizen? Kan het zijn dat Beijumers, ondergetekende incluis, vooral ook zélf het negatieve beeld van het Plein vastzetten?

3 opmerkingen:

karin.p, zei

Je mag mij negatief noemen maar hoe komt het toch dat er zoveel mensen verhuizen hier op plein Oost ??? omdat het hier zo leuk en gezellig wonen is ???
In het stukje tegen over Innersdijk 3 nieuwe jongeren het stuk tegenover de videotheek 2 gezinnen weg (alie) en 1 is nu bezig weg te gaan.
En dan op het plein waar jij nu hebt gefilmd nu 2 mensen die een leegstaand huis hebben betrokken.

Dat zeg denk ik genoeg

Frank zei

Johan Fehrmann noemt niemand die bedenkingen heeft tegen plein oost negatief. Hij probeert er volgens mij gewoon even anders tegen aan te kijken en is daarbij ook nog een beetje zelfkritisch en dat mag ik wel.

Karin.p. zei

Dat zegt Johan ook niet, het is maar hoe je het leest ;-)