zondag 4 oktober 2009

FRONTALE BOTSING OP DE EMINGAHEERD

Vanmiddag/vanavond even na 18.00 uur zijn twee auto's, vermoedelijk na een inhaalmanoeuvre, boven op elkaar gebotst. Het ongeluk vond plaats op de Emingaheerd ter hoogte van de Munsterheerd en de Bentismaheerd. Meer dan 100 mensen kwamen op de plek des onheils af, de ambulances en politie waren snel ter plekke. Een omwonende vertelde:"ik zag het en moest eerst even naar binnen om te huilen, het zag er gewoon vreselijk uit." Volgens eerste(nog onbevestigde) berichten zijn er geen doden te betreuren. Wel zat er iemand knel in een van de auto's.

Ongeveer zeven jaar geleden is de hele wijkring voorrangsweg geworden. Daarvoor moesten automobilisten auto's die rechts vanuit een der heerden kwam voorrang verlenen. Nadien hebben verschillende Beijumers hun beklag gedaan over de hoge snelheden die sommige automobilisten op de wijkring bereiken. Een geëmotioneerde toeschouwster verzuchtte net bij het ongeluk:"Dit verbaast me niks, man het lijkt hier soms wel een racebaan." Op de bovenste foto ziet u ambulancepersoneel een ambulance gereed maken voor een der gewonden. Op de rechter foto ziet u de ongelukauto's na de botsing. Als er nader nieuws is kunt u dat hier lezen.

3 opmerkingen:

karin zei

Hoi Johan

Je was er dus op tijd bij, ik schrok me kapot ik kwam uit de stad en zag de zwaailichten en schrok dacht gelijk aan een schiet/steekpartij.
Ik sprak diverse bewoners aldaar en allen zeiden hetzelfde aub drempels op deze weg !!!
Hoop dat men nu wakker wordt en wat gaat doen aan deze racebaan.
Ik hoop dat de gewonde niet ernstig gewond zijn.

Anoniem zei

Er zijn een aantal idioten die inhalen op de wijkring, zelf ook meegemaakt en dan maar snelheid geminderd om het traject te bekorten. Ook lijkt het me een heel goed plan om Beijum 'op de kaart te zetten' door van de wijkring eenmaal per jaar een circuit van te maken, want het is een prachtig parcours. Maar liever een aantal flitspalen dan drempels, ik heb al een whiplash en meerdere gebroken wervels. Hoe moet ik dan nog thuis komen? Op kruipsnelheid dus. Maar dan gaan ze me toeterend inhalen.... Groet'n, Kees

Kees Huizenga zei

Hierbij het bericht in het DvhN:
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article5223458.ece/Gewonde+bij+frontale+botsing+in+Beijum

Gewonde bij frontale botsing in Beijum

DVHN | Gepubliceerd op 05 oktober 2009, 10:59
Laatst bijgewerkt op 05 oktober 2009, 15:32

GRONINGEN

Een 26-jarige man uit Groningen raakte zondagavond gewond bij een frontale botsing tussen twee personenauto's op de Emingaheerd in Groningen. De man zat als passagier in een auto die op een personenauto botste die plotseling op de verkeerde rijbaan terecht kwam.
Deze auto maakte deze onverwachte manoeuvre om een plotseling remmende voorligger te ontwijken. De 26-jarige man is met pijn aan nek en benen naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's moesten worden afgesleept.

Einde citaat.

Het wordt tijd dat er een openbare wijkvergadering komt over de openbare (verkeers)onveiligheid in Beijum.

1. over de wijkring
2. over Beijum-West
3. over Plein Oost