vrijdag 9 oktober 2009

BURGEMEESTER REHWINKEL BEZOEKT BEIJUM

Buiten stonden mensen van het stadsdeel Noorddijk op hem te wachten, wethouder Peter Verschuren was aanwezig, Marike Venema van het Bezoekerscentrum, de mensen van kinderdagverblijf de Mallemolen en natuurlijk de medewerkers van Stichting de Zijlen. 

Burgemeester Rehwinkel arriveerde omstreeks 14 uur in het Groene Hart van Beijum voor een kennismakingsbezoek aan Beijum.Met een medewerker van de Zijlen, ik ben zijn naam even kwijt, zwierde Peter Rehwinkel hand in hand de Boerderijum binnen, een dezer dagen kunt u hier nog een enigszins hilarische video-impressie van zien.
 
Door omstandigheden kon ik het het hele programma niet volgen, maar waarschijnlijk worden er nog foto's opgestuurd. Peter Rehwinkel had duidelijk zin in het bezoek, hij oogde fris en opgewekt en de grappen en grollen vlogen over tafel. Hij wilde alle programmapunten goed aan bod laten komen:"Irma, hou je de tijd goed in de gaten?Ik wil de mensen die later in het programma staan gepland niet teleurstellen, maar ik moet echt om 16 uur weer weg." Irma is Irma Zijlstra, stadsdeelscretaris van Noorddijk en ze staat rechts van Rehwinkel op de foto. Hoe het verder qua tijd en programma is vergaan is me (nog) niet bekend, wel dat de burgemeester nog op bezoek zou gaan naar het Pedal Park, naar Innersdijk, naar de Wegwijzer, Pand 49 en het Biljartcafé Beijum. Wordt ongetwijfeld vervolgd en de video van het bezoek aan de Boerderijum houdt u nog te goed.

23 opmerkingen:

Unknown zei

Wat leuk om de burgemeester onverwachts tegen te komen bij een bezoek aan de bibliotheek. Er zijn foto's gemaakt terwijl ik hem de werking van het uitleenapparaat demonstreerde. Wellicht voor deze site?

Anoniem zei

raadslid? kennismakingsbezoek?

Karin zei

Huh nog een karin, naja hier de enige echte 1e Karin :-P ik stuur je zo ff de foto's en heb ook filmpje van het cafe met Jeffrey.

Karin

Karin zei

Raadslid en Kennismakingsbezoek zonder hoofdletter? Rare anoniemen heb je.Rehwinkel kwam toch idd kennismaken met de wijk, stadsdeelfunctionarissen etc? Kinderachtige reactie anoniempje.

John zei

Eens in de zoveel tijd komt het College van B&W op wijkbezoek. Hoewel 3 wethouders hadden afgezegd (toevallig de 3 dames: José van Schie, Jannie Visscher en Karin Dekker) waren de andere 3 er wel: Peter Verschuren - die in dit stukje inderdaad eerst als raadslid werd opgevoerd - Jaap Dijkstra, en wat later, Frank de Vries. Ook de burgemeester kwam mee en voor hem zat er natuurlijk een kennismakingselement in, maar het was dus geen kennismakingsbezoek.

Die bezoeken van het College worden georganiseeerd door de Stadsdeelcoördinatie én de B.O.B. Dat gold dus ook voor dit bezoek, maar het is weer illustratief dat van alle mensen die om 2 uur stonden te wachten, de B.O.B. als enige partij niet wordt genoemd.

De lezers van dit blog zouden zich eens moeten afvragen waarom Johan, die dat allemaal wel weet, ook nu weer zich in allerlei bochten wringt om die vermaledijde B.O.B. maar niet te noemen.

Overigens was het een uitermate goed bezoek met ook nog bezoeken aan het 'pedal park', de Doornbosheerd en een aantal plekken op en rond plein oost: Innersdijk, de Bibliotheek, de B.O.B. en het Kunstpand. Helaas kon de burgemeester niet meer mee naar het café waar de pleingroep nog de nodige informatie gaf en waar het bezoek plezierig en informeel werd afgesloten.

Karin.p. zei

Hert was zeer zeker een goed bezoek ik heb 3 hoge pieten ;-) gesproken gister en ze waren erg geintreseerd in mijn verhaal als bewoonster.
Ik woon hier nu zo'n 12 jaar en heb alles meegemaakt hier.
Ze hoopte allemaal dat het beter wordt op oost en zouden zich daar ook voor inzetten.

aangezien er nog een karin is en het toch wel erg verwarrend wordt heb ik er maar een p achter gezet ;-)

Unknown zei

Tja het gebeurt wel vaker dat ik niet de enige Karin in een gezelschap ben ;) En dan hebben we de wethouder-Karin nog niet eens gehad. Dat ben ik tenminste niet.
Anyway: ben nog steeds benieuwd naar foto's en filmpje.

Karin zei

Wat een gefrustreerd figuur die John. Zeker van de bob?

Hiddemeheerdbewoner zei

Ja, die John Veldman is idd van de BOB. Moet hier steeds erg denigrerend doen over Johan. Noemt hem 'onze blogger'en verwijt hem dat de boB niet wordt genoemd in het artikel. Wel te snappen dat de bewonersorganistie snakt naar positiviteit, zoveel rotzooi hebben ze e laatste tijd verspreid. Ipv johan te becomplimenteren voor deze weblog waar heel veel mensen plezier aan beleven gaat deze John hem proberen af te zagen. Typisch Bob, willen graag ijdel en positief in het nieuws en zagen een actieve wijkbewoner neer.Dom dom dom en waarschijnlijk het ware gezicht van ze.

Anoniem zei

Wat een flauwe reactie van John Anoniem Veldman. Ik zit dicht genoeg bij het vuur om te weten dat de BOB dit niet georganiseerd heeft. Wel is er overlegd, maar om nou met de eer te gaan strijken dat het medegeorganiseerd is, hmmm.
Als je nou echt anoniem wil reageren reageer dan ook echt anonien.

Kees Huizenga zei

@ John Veldman van de BOB

1. Kun je concreet aantonen dat de BOB dit wijkbezoek van het college B&W mede "georganiseerd" heeft? Waaruit blijkt dit? Graag feiten.

2. Gewoontegetrouw worden wijkbezoeken van B&W georganiseerd door de stadsdeelcoördinatoren en ambtenaren van de Bestuursdienst rondom het college. Er wordt overleg gepleegd met aanwezige wijkinstanties en actieve wijkgroepen (zoals de Pleingroep van Beijum-Oost). Zie ook bovengenoemde reactie van 10 oktober 2009, 16:29 uur.

3. Ik vind het ronduit walgelijk en stuitend dat je een mooi verslag op Beijumnieuws zo verknalt met jouw geringschattende en vileine bijdrage. Met de BOB in een zielige slachtofferrol. Hieruit blijkt wederom dat de BOB alleen bezig is met ijdele zelfpromoting. Laat deze introverte BOB-club haar afstotende wijkagressie op haar eigen weblog zetten!!! Besmet Beijumnieuws niet met afbrekende en zelfverheven volzinnen! De BOB moet "activeren"; geen negatieve energie uitstralen!

4. Een pikante vraag: waarom noem jij, John Veldman, steeds niet jouw volledige naam op Beijumnieuws? Wel namens of voor de BOB schrijven, een publieke organisatie, maar jouw achternaam bewust verzwijgen! Volstaan met enkel "John" en Anoniem. Dit is innerlijk tegenstrijdig gedrag, John. Vanwaar dit verhullend masker? Door dit "onderduikgedrag" geef je de beheerder van Beijumnieuws een prachtig argument in handen om de BOB geen aandacht te geven.

Tenzij nieuwsfeiten hiertoe nopen...

Menno Fritsma zei

Het was een prachtig en positief bezoek van de nieuwe burgemeester en drie wethouders aan onze mooie wijk. Veel complimenten aan Johan voor de uitgebreide berichtgeving.
Misschien dat Peter Rehwinkel of een wethouder nog even op Beijumnieuws gaat nagenieten. Het filmpje met Wim is zeker het bekijken waard!
Dan is het niet te hopen dat daarna ook de maar liefst 11 reacties op dit item ook nog even worden geraadpleegd. Ik voel plaatsvervangende schaamte als ik mij daar een voorstelling van maak.
Is er misschien een neutraal iemand die in aanwezigheid van de ruziemakende partijen de zaken op een rijtje zet en probeert tot een oplossing te komen? Er zijn zoveel kansen voor deze wijk en er zijn zoveel mensen met passie, deskundigheid en bereidheid dingen te doen. Als alle neuzen eens dezelfde kant op zouden wijzen, dan zou dat heel goed zijn voor de beeldvorming van en samenwerking binnen de wijk. Goed voor alles en iedereen.
Als ik daar iets in kan betekenen, heel graag. Misschien niet om zelf die neutrale persoon te zijn (ik weet niet of ik daar geschikt voor ben), maar wel om een geschikt persoon te zoeken.
Reacties zijn van harte welkom.

Menno Fritsma

(als bewoner lid van het wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord Beijum)

Nynke Venema zei

Beste Menno,
je kunt denk ik niet overleggen met mensen die de baas willen spelen in de wijk en die kost wat kost hun zin willen doordrijven. Kijk naar de berichtgeving over de montesorischool. Een deel vd bewoners van beijum wordt gewoon geminacht, net als met die tramheisa. Hoe kun je nou een exraadlid en een waarschijnlijk gefrustreerde exstadscoordinator de touwtjes in handen geven binnen een bew.org.Die zitten er voor hun eigenbelang en ze spelen dat ze goed willen doen voor de wijk. Ik snap de mensen goed die zich niet met die mensen willen verbinden. Lees toch eens die meelijwekkende reactie van John v. Ik denk dat eerst een paar rotte appels weg moeten voordat ik lid wil worden, vooral die Wim Klein en Anna Riemersma. Hte blijft verbazingwekkend dat organisties als Stichting Stiel en de gemeente groningen geen bezem door de bob halen. Wel lovenswaardig om te willen bemiddelen maar geef er geen cent voor

Kees Huizenga zei

Wie begint er nu met af te breken en te sarren, Menno?

Kijk eens naar de reactie van Anoniem van 09 oktober 2009, 21:18 uur en de reactie van John van 10 oktober 2009, 02:24 uur (midden in de nacht van vrijdag op zaterdag jl.).

Waar ligt de oorzaak, Menno?
Gedoog je het gedrag van John Veldman van de BOB? Of keur je dit gedrag af? Zo ja, laat dit dan blijken!

Johan Fehrmann is uitermate wijkopbouwend en positief bezig. Maar de BOB vraagt om aandacht en spuwt gal op Beijumnieuws, terwijl deze club zelf een "activerende" website moet hebben!!!

Waarom deze onnodige agressie van de BOB op Beijumnieuws? Alsof de BOB er voor zichzelf en haar bestuursleden is. Zie verder de laatste Beijumkrant/BOB-krant van september 2009 en het gedwongen vertrek van de vorige penningmeester van de BOB (begin april 2009), waarover de wijk niet geïnformeerd is.

Anoniem zei

Kees Huizinga, lees de reactie van Menno Fritsma nog eens zorgvuldig door. Vergelijk het eens met uw eigen reacties.Als nieuwe bewoner in Beijum schrik ik van de haat die uit uw stukjes naar voren komt.Let ook eens op hoe Johan Fehrmann op een goede manier misstanden aan de kaak stelt. Voor mij verpest U de stukjes van Johan door het nog eens op Uw manier over te doen.Erg persoonlijk allemaal.Als dhr Fritsma een voorstel doet lijkt het wel of U hem dat kwalijk neemt.Voor een "beginneling" niet te bevatten.

Kees Huizenga zei

@ Gienus Wanders: Mijn naam is Kees Huizenga.

Uit mijn reacties spreekt geen haat, dat kan ik u verzekeren. Wel verbazing en verbijstering over zoveel bestuurlijke onkunde. Ik ben gewend om praktische voorbeelden uit de barre praktijk te geven. Om de lezers te informeren. Ik probeer feiten voor zichzelf te laten spreken.
Omdat u nieuwe bewoner in Beijum bent, past u enige bescheidenheid. Er is een lange dramaorganisatiecultuurgeschiedenis van de BOB in de wijk. Regelmatig treden bestuursleden van de BOB af of wordt er met aftreden gedreigd. Zoals onlangs n.a.v. het persoonlijk nabuurartikel van hoofdredacteur Anna Riemersma (met dubbele petten op) in de Beijumkrant van september 2009 over de Montessorischool. Excuses moeten intern worden aangeboden. Het gaat maar door! De BOB is constant met zichzelf bezig. Met onderling getwist en gekijf in het BOB-café van De Wegwijzer. Zonder positieve uitstraling en binding in de heerden van Beijum. Op de BOB-AV van 23 september 2009 waren ± 15 leden aanwezig (incl. de bestuursleden). Beijum heeft circa 13.500 inwoners.

Wat betreft de bijdrage van Menno Fritsma, die als locatiebeheerder van de OB in Beijum door één deur moet met de BOB: hij kan niet kiezen. Wil met andere woorden van twee walletjes eten. De vraag is waarover bemiddeld moet worden als de BOB constant de oorzaak van wijkonheil is. Zie de gang van zaken met de Eerste Montessorischool De Dijk, wier reputatie in meervoud is geschaad door Anna Riemersma van de Beijumkrant. Zie tevens de gang van zaken n.a.v. het Annar-interview met Riepe-verkoopster Ramona Maria Lakatoes in de Beijumkrant van november 2008. Er werd geen hoor en wederhoor gepleegd met de Riepe-teamleider van Werkprojecten Groningen. Uiteindelijk mocht Maria Ramona Lakatoes op last van Werkprojecten Groningen niet meer in Beijum-West terugkeren.

Gistermiddag stelde ik aan John Veldman enkele zakelijke vragen, waarop hij nog niet gereageerd heeft. Wellicht heeft hij een reactieverbod gekregen.

Beste Gienus Wanders: de BOB is enorm jaloers op het feit dat Beijumnieuws "de tierelier" van Beijum is. Zonder subsidie van de gemeente. De BOB heeft een slecht onderhouden website, ondanks gemeentelijke adviezen en een vette OCSW-subsidie. Vervolgens vraagt de BOB om aandacht van Beijumnieuws. Is dat niet de omgekeerde werkelijkheid?

Een wijkorganisatie die niet opbouwt, maar afbreekt, dient door de wethouder van Welzijn tot de orde te worden geroepen. Op basis van de Algemene Subsidieverordening van de gemeente Groningen, op basis van de BOB-statuten en op basis van het Convenant van B&W met de wijkorganisaties in Groningen d.d. 19 juni 2008.

Zie verder: http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/09/wijkcommunicatie-en-de-bob.html

Alie zei

Het wordt steeds gezelliger..

John zei

Uit de verspreide uitnodiging voor afgelopen vrijdagmiddag:

Collegebezoek BEIJUM
DATUM: 9 oktober
TIJDSTIP: 14.00 – 16.00 uur
Organisatie: BOB en Stadsdeelcoordinatie RO/EZ

Lijkt me verder duidelijk zo.

Anoniem zei

Beste Kees Huizenga,
Om verder geen afbreuk te doen aan de prachtige verslagen van Johan Fehrmann over deze dag ga ik niet op Uw commentaar in.

Kees Huizenga zei

Herhaalde vraag aan John Veldman van de BOB:

"1. Kun je concreet aantonen dat de BOB dit wijkbezoek van het college B&W mede "georganiseerd" heeft? Waaruit blijkt dit? Graag feiten."

Welke activiteiten heeft de BOB ontplooid? Wat heeft de Pleingroep bijgedragen? Zie ondernemer Jeffrey Lamein van Café Biljartcentrum Beijum, die op 9 oktober jl. een uitstekend betoog hield. Zoals was afgesproken.
Wat deden de BOBbers naast het lijfelijk aanwezig zijn?

N.B.: Zeer opvallend was dat de voorzitter van de BOB, Wim Klein, de hele middag afwezig was.

Anna van Dam zei

bob versus beijumnieuws

Zelforganisatie is een hoog goed.
Het blog is van het volk en door het volk.
Het bob is een deel van de organisatie van de gemeente, waar elite elkaar iets toeschuift. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn.
Wees maar blij dat er internet is en we zo van de feiten op de hoogte kunnen worden gesteld.

Frank zei

Die John Veldman blijft maar bezig. Wil heel graag zijn bob op Beijumnieuws vermeld zien, het lijkt op een hunkering naar erkenning. Hij maakt deze site wel erg machtig door er zo machteloos tegen tekeer te gaan.Zou hij en zijn medespelers ook bereid zijn om een stuk te publiceren over deze site? En zo sportief zijn te willen vermelden dat beijum er heel erg van geniet? De site wor angstvallig gemeden in dse wijkkrant terwijl het toch wel de sensatie van beijum is.Ik vind het elke dag weer genieten en feliciteer Johan Ferhmann met zijn 2 jarige jubileum/

Kees Huizenga zei

John Veldman van de BOB beantwoordt mijn herhaalde vraag van 12 oktober 2009 niet.

Daarom komt bij mij de gedachte boven dat de BOB het door John Veldman geleverde "bewijs" mogelijk zelf heeft geschreven.

Ik citeer:

"Collegebezoek BEIJUM
DATUM: 9 oktober
TIJDSTIP: 14.00 – 16.00 uur
Organisatie: BOB en Stadsdeelcoordinatie RO/EZ"

Uit de reportages van Beijumnieuws blijkt overduidelijk dat de SDC Noorddijk de organiserende partij was. Met name Leo van Gent en Irma Zijlstra. Ik zag het zelf in Café Biljartcentrum Beijum.