vrijdag 9 oktober 2009

DE WIJKRING IS RELATIEF VEILIG

Het ongeluk dat afgelopen zondagavond op de Emingaheerd plaatsvond heeft de discussie over de (on)veiligheid van de wijkring weer doen oplaaien. De 'gevoelstemperatuur' ligt echter beduidend lager(of hoger, het ligt eraan hoe je het bekijkt)dan de concrete temperatuur. Afgaande op de harde cijfers, zie hieronder, valt het allemaal wel mee.
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=85515
GRONINGEN - 'De rondweg in de stadswijk Beijum staat niet bekend als gevaarlijk.' Dat zegt het gemeentebestuur van Groningen. Wijkbewoners maken zich zorgen over de veiligheid op de weg. Ze hebben hun stem laten horen na het ongeluk van afgelopen zondag, waarbij twee auto's frontaal op elkaar botsten.
Volgens de gemeente maken dagelijks tienduizend automobilisten gebruik van de rondweg. De afgelopen drie jaar zijn er 78 ongelukken gebeurd, waarbij in vijf gevallen sprake was van letsel. Ten opzichte van andere gebieden in de stad is dat weinig, zo zegt de gemeente.

(foto+tekst: RTV Noord)

De situatie rond de wijkring in Beijum was gisteren een van de items in Noordnieuws. Kijk hiervoor naar: http://www.rtvnoord.nl/streaming/streamingtv2.asp?cid=wmp&pid=Noord&progid=tvod&gidsid=C387F78951FDCABDC125762D003EDB71&file=091008_NoordNieuwsREC.asf Het onderwerp Beijum begint na ongeveer 1 minuut en 30 seconden in dit Noordjournaal. De Heerdstee gaat in overleg met de gemeente om de situatie te bekijken en zo mogelijk veiliger te maken. In het verleden hebben bij de oversteek van de Heerdstee wel eens Klaar-Overs gestaan, maar dit is weer afgeschaft.

2 opmerkingen:

karin zei

vindt elk ongeluk 1 teveel maar die cijfers zeggen helemaal niks !!!
Beijum oost waar alle brommers/scooters over het plein crossen is dat een veilig plein ja volgens de cijfers wel er is immers nog niks gebeurd !!!
Maar als ik een brommer/scooter hoor voel ik me er niet veilig !!!
Ja bovenop het plein daar is het veilig want daar kunnen ze niet komen:-)

Anoniem zei

78 in 3 jaar is meer dan 1x per maand...uitkijken..