maandag 12 oktober 2009

SCOOTMOBIELERS: RUSTIG AAN!

Dat je respect moet hebben voor je gehandicapte medemens, daar is iedereen het wel over eens. Een beetje extra tolerantie wordt vaak ingebouwd als het om 'mensen met een beperking' gaat, je knijpt vanzelf sneller een oogje dicht. Het schuldgevoel zal daar een rol in spelen, jij loopt en fietst maar frank en vrij rond, maar de rolstoeler, tja die zit er letterlijk en figuurlijk mee.
Maar er zijn grenzen. Gehandicapt zijn? Prima. Maar willen jullie met je scootmobiels de promenade van Winkelcentrum Beijum niet langer als racebaan gebruiken? Mogen wij, die niet gehandicapt zijn, aub gezond blijven en gevrijwaard blijven van een botsing als we aan het winkelen zijn?

Dank u. En nou niet zielig gaan doen, u wordt juist serieus genomen als u net als iedereen aangesproken kan worden op uw gedrag! Het winkelcentrum probeert het met een grapje af te doen, kangoeroes mogen niet naar binnen en schildpadden weer wel, maar het gerace met die plofmobiels kan knap ergerlijk zijn, en vooral als het erg druk is. Dus, kalm aan en rap een beetje.(probeer ik er ook een grapje van te maken, lastig om gehandicapten stevig en duidelijk toe te spreken) Dank u!
Een scootmobiel (scooter mobiel) is een met elektromotor aangedreven voertuig. Er zijn varianten met drie en vier wielen. De scootmobiel wordt veelal gebruikt door mensen met een mobiliteitbeperking.
Het gebruik van de scootmobiel is de afgelopen jaren flink toegenomen. Allereerst vanwege de verbeterde techniek (snelheid, bereik). Ten tweede worden scootmobielen (soms gespeld als scootmobiels) dankzij wetgeving (Wet Voorziening Gehandicapten) door de gemeente of via verzekeringen steeds vaker ter beschikking gesteld. http://www.scootmobielinfo.nl/scootmobielen//

3 opmerkingen:

karin zei

Het is geen grapje !!!
Op de scootmobiel staan 2 standen en die staan veelal met die plaatjes aangegeven stand haas en stand schildpad ;-)
Ik kom regelmatig daar en heb nog nooit last gehad van hun.

Alie zei

je neemt me de woorden uit de mond, ik wilde precies hetzelfde vertellen. Maargoed, in het winkelcentrum heb ik ook nog nooit last gehad, maar blijkbaar gebeurd het wel, anders zouden deze bordjes niet nodig zijn. Gisteren reed ik over het plein met mn zoon achterop, en daar werd ik wel bijna omver gereden door iemand in een scootmobiel. Diegene was dusdanig gehandicapt dat hij m echt nodig heeft, maar ook weer niet zo dat hij de scootmobiel niet kon gebruiken om er vet mee te scheuren. Zelfs de oprit naar zn woning gebruikte hij om nog even te stunten. Ik vind het regelrecht gevaarlijk, niet alleen voor anderen, maar ook voor die mensen zelf. Zo'n scootmobiel heeft meestal 3 wielen. Je hoeft maar iets te scheef over een richel of rand te rijden of te hard door de bocht en je kiepert zo om. Maargoed, in het winkelcentrum vind ik het een goed plan. Ze moeten zich aanpassen aan de snelheid van de overige gebruikers van de omgeving en in het winkelcentrum zijn dat over het algemeen wandelaars.

Kees Huizenga zei

Beijumnieuws: de Tierelier van Beijum, maar ook de Bromsnor (de alerte waakhond) van Beijum.