zaterdag 10 oktober 2009

BURGEMEESTER REHWINKEL BIJ DE BOERDERIJUM

Ik was niet bij het hele bezoek van burgemeester Rehwinkel aan Beijum aanwezig, maar ik kan me niet voorstellen dat er een leuker en humoristischer moment in de middag aanwezig was dan op de plek waar hij zijn bezoek aan de wijk begon. Een tiental mensen stond de kersverse burgervader bij de Boerderijum op te wachten. Functionarissen van het stadsdeel Noorddijk, zoals Irma Zijlstra en Leo van Gent en Ruud van Erp waren er, Marike Venema van het Bezoekers- en Duurzaamheidcentrum, evenals de mensen van kinderdagverblijf de Mallemolen en wethouder Verschuren. 

Maar er was nog iemand aanwezig, en hij stal ontegenzeggelijk de show: Wim, van Stichting de Zijlen. Hij is bediende van de theeschenkerij en klusjesman. Peter Rehwinkel liep de Boerderijum binnen en Wim pakte hem direct bij de hand. Hand in hand liepen ze daar, door het pand heen, naar het terras en naar de speeltuin. De nieuwe burgemeester genoot zichtbaar en stapte even helemaal uit zijn rol. De spontaniteit won het glansrijk van deftigheid en mogelijke conventies, Peter Rehwinkel werd voor een klein moment één met de spelende kinderen("wat heb jij scheve tanden") en vooral ook met Wim. Stadsdeelcoördinator van Gent wilde met het programma beginnen, maar Wim trok Rehwinkel aan de hand richting de dierenverblijven:"We gaan eerst kippetjes kijken." Wim kon intussen niet meer stuk bij de burgemeester:"Hij is mijn grote vriend." Kijkt u even mee naar de video en kijk naar het prachtige samenspel tussen Wim en Peter. Van Gent stelde nog eens voor om met koffiedrinken te gaan beginnen. "Ik denk het niet", zei Wim. Niet vergeten, kijk ook even naar het serieuzere gedeelte van het bezoek van de burgemeester aan de Boerderijum.

6 opmerkingen:

karin.p zei

Even als aanvulling ik heb o.a gesproken met Leo en Peter Verschuren.
En wat een prachtig filmpje !!!

Frank zei

Die john veldman van de bob blijft zich hier maar manifesteren en aandacht en erkenning te zoeken. Johan benoemd in de haast Verschuren eerst radslid, goh wat een storende fout van een blogger die in hoog tempo dingen schrijft, fotografeert en filmt.Waarom zou hij de bob gaan promoten die lui hebben toch een eigen propagandablaadje

Dineke zei

Wat een leuk filmpje is het geworden Johan, complimenten, zo zijn we er toch een beetje bij geweest.

Kees Huizenga zei

Hulde voor de prachtige, ontwapenende en vertederende videoreportage van het duo Peter & Wim.

Peter Rehwinkel kan uitstekend communiceren en luisteren (in lijn met het WRR-credo "Vertrouwen in de buurt"). Hij is een milde man, die echter zeer goed kijkt naar het correct toepassen van (juridische) procedures. Formeel, maar ook zeer toegankelijk. Een innemende en aardige persoonlijkheid.

anna zei

geweldig filmpje!

Anoniem zei

Schitterend....!!!!!