maandag 12 oktober 2009

BEIJUMNIEUWS BESTAAT TWEE JAAR

De weblog waar u op het ogenblik naar kijkt bestaat op dit moment op de kop af twee jaar. Op 12 oktober 2007 om half 1 ging Beijumnieuws voor het eerst de lucht in. Een gouden zet blijkt achteraf. De lezer moet maar voor zichzelf uit gaan maken of hij of zij Beijumnieuws een aanwinst voor de wijk vindt of niet.
Zelf vind ik het veel en veel leuker om via het nieuwe medium computer nieuws te publiceren. Het is beduidend sneller dan een papieren wijkkrant die een keer per vier weken uitkomt. Achterhaald om drie weken oud nieuws te moeten publiceren, we leven vandaag en vandaag gebeurd het allemaal. Maar het is ook veel interactiever en levendiger. Geen bezorgproblemen, geen drukkerijkosten en geen organisatie die me in de nek zit te hijgen. Dit zou me echter allemaal niet lukken zonder allerlei mensen die op de achtergrond hun steentje bijdragen. Een filmpje dat wordt opgestuurd, een foto met tekst, een tip(daar en daar moet je even heen), een binnen gekomen persbericht, een flyer die op het juiste formaat moet zijn om te kunnen worden opgeladen etc. Bedankt allemaal voor de steun! Zeer binnenkort verschijnt hier links het logo van de nieuwe sponsor. Het Café Biljart Beijum komt onder of boven het logo van de 1e Montessorischool te staan. De afspraak met beide sponsoren is dat onafhankelijk nieuws gegarandeerd zal blijven. De lezer mag mij er op attenderen als hij of zij vindt dat ik toch wel erg overdreven positief over het café of de school aan het berichten ben!
De vertrouwde oranje kleur hou ik nog even in stand. Tips, suggesties, commentaar of complimenten blijven welkom op Beijumnieuws@online.nl De lezer en kijker wens ik veel leesplezier in het derde jaar van Beijumnieuws.

9 opmerkingen:

Atsje zei

Beijumnieuws is zeker een aanwinst voor de wijk. Ik vind het prettig om op deze manier op de hoogte te blijven van wat er in de wijk speelt. Ik zou zeggen 'vooral doorgaan'!

Anna van Dam zei

ja heel hartelijk dank voor al het nieuws!
Misschien een forum erbij waar wijkbewoners met elkaar van mening kunnen wisselen?

karin.p, zei

gefeliciteerd Johan, www.beijumnieuws.nl verdien jij gewoon !!!
Helaas denkt de eigenaar hier zelf anders over erg jammer want jij verdiend het gewoon.
En dank ook voor je complimenten, op naar nog 2 jaar.

Menno Fritsma zei

Beste Johan

Gefeliciteerd, ook namens mijn collega's! Wij hebben grote waardering voor jou, omdat het je naast je baan lukt om elke dag nieuwswaardigheden (grote en kleine) in de wijk te vinden. En die presenteer je ook nog op een aantrekkelijke, overzichtelijke en toegankelijke manier.
Wij zijn blij met onze samenwerking en hopen nog vaak het geklos van je klompen te horen, want dan weten wij: ha, Johan komt er weer aan met zijn camera en de woorden 'Is er nog nieuws?'
Ga zo door!

Groeten van Menno Fritsma, Locatiebeheerder Bibliotheek Beijum

Alie zei

Ik sluit me aan bij deze wensen. Hopelijk lukt het je om deze site aantrekkelijk en actueel te houden. Ik vind het geweldig en ik kijk dagelijks of er nog nieuwe stukjes staan (meestal is dat zo!!)
Leuk hoor, ga zo door, het liefst nog een hele poos.
Groetjes van Alie

Anoniem zei

Hiep hiep hoera vanuit de Jensemaheerd!!!!

Anoniem zei

TIP
Zet er kwalitatief betere foto´s en filmpjes op. Nu zijn ze vaak bewogen en onscherp.

Atsje zei

Ja Johan, met die laatste tip ben ik het eens, dan hoor je het ook eens van een ander ;)

Anoniem zei

Ik hoor veel mensen over deze stite praten en hij is marktleider in Beijum voor nieuwsbrengers. Wat een power heeft die man, waar gaat dat heen? Als je goronummer noteerd wil ik best 5 euro per maand doneren, belachelijk eigenlijk dsat we dit allemaal gratis krijgen.