dinsdag 6 oktober 2009

MONTESSORISCHOOL IN ACTIE TEGEN LASTERARTIKELEN

De directie en schoolleiding van de 1e Montessorischool/De Dijk komen concreet in de weer tegen de in hun ogen negatieve berichtgeving in de "Beijumkrant" over de school. Het Dagblad van het Noorden is benaderd, Stichting Stiel, de locatiemanager Vensterwijk Beijum, Ruud van Erp, en ook stadsdeelcoordinator Leo van Gent zijn op de hoogte gesteld van het gewraakte artikel. Han van der Vlist heeft telefonisch contact gehad over de affaire met wethouder Jose van Schie en ook met de directeur van het WMOO. (Werk maatschappij openbaar onderwijs)

De directeur van het WMOO heeft op korte termijn overleg met van Schie over de toestand en beiden hebben ook een informatiepakket ontvangen. Hierin zit het bewuste artikel, de brief van de directie, stukken met reacties van deze site en toegestuurde stukken van wijkbewoners. N.av dit gesprek kan mevrouw van Schie de gemeenteraad inlichten. De Montessorischool heeft ook de adverteerders die in de laatste krant stonden aangeschreven.

Nb, in het Dvhn artikel van vrijdag stond dat de buurt en de ouders samen op zullen trekken, dit is een onjuiste constatering.
(zie voor achtergrondinformatie de artikelen van vorige week)
Wordt vervolgd

6 opmerkingen:

Jeanette zei

Kun je rehwinkel niet inseinen over het misfunctioneren van de BOB. En Stichting Stiel, laten die dit voortsudderen? Belachelijk dat er gemeenschapsgeld naar de bob gaat en dat ze een school die jaren in de knel heeft gezeten onderuit zitte te trekken met valse berichten.Laat Stiel of de gemeente daar alsjeblieft ingrijpen.

Kees Huizenga zei

Gisteren is eveneens een brief met bijlagen verstuurd naar de leden van de gemeenteraad. Dit deelde directeur Han van der Vlist mij gisterochtend per e-mail mede.

De raadscommissie van Onderwijs & Welzijn zal deze zaak gaan behandelen, zo is mijn indruk.
Beijumkrant-Annargate betreft zowel de portefeuille Onderwijs als de portefeuille Welzijn (de vette OCSW-subsidie aan de BOB). De BOB is meer hinderlijk en lasterlijk dan wijkopbouwend en “activerend” bezig. Deze naar binnen gerichte club bindt niet, maar stoot af! Dat blijkt onder meer uit het feit dat de middenstand van Beijum niet adverteert in de zgn. “Beijumkrant”.

De “Beijumkrant” heeft geen onafhankelijk redactieteam, maar is een “geannexeerd” organiek verlengstuk van het bestuur van de BOB. Sterker nog: de “Beijumkrant” wordt vóór het persoonlijk (bedrijfs)karretje gespannen van “hoofdredacteur” Anna Riemersma; tevens secretaris van het bestuur van de BOB.

De grote vraag is of de gemeente Groningen bestuurlijke inteelt en “hoofdredactionele” bevoogding nog langer dient te subsidiëren.
Ik wijs op de eenzijdige artikelen in de “Beijumkrant” over:
1. de uitbreiding van De Rode Pimpernel;
2. de nieuwbouw van de Eerste Montessorischool De Dijk;
3. de Regiotram.

Zie verder: http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/09/wijkcommunicatie-en-de-bob.html

Ik ben het volledig eens met Jeanette. Kom aanstaande vrijdag naar Café Biljartcentrum Beijum aan de Claremaheerd! De tijd wordt nog bekend gemaakt.

anna van dam zei

he,he....gelukkig zijn we wakker en laten we de democratie werken.
Corruptie werkt alleen bij een slapende, toekijkende bevolking.

Maar laten we het kind niet met het badwater weggooien.
De BOB krijgt subsidie en is er voor de beijumers. Zorg dat het goede blijft en verander de rest.

Anoniem zei

Heeft Kees Huizenga dan toch gelijk? Een introverte club mensen zonder draagkracht in de wijk noemt hij ze. Ben benieuwd hoe ze zich in hun volgende krant eruit proberen te lulle: was vast niet zo bedoeld, derde keer sorry voor de fouten. Het gaat niet om de incidenten, de basis is niet in orde bij de bob.

Kees Huizenga zei

De Digitale Wijk Beijum van Leander Media neemt bovenstaand bericht van Beijumnieuws integraal over. Deze keer met verwijzing naar Beijumnieuws (de link wordt in algemene zin gegeven; niet specifiek!).

Zie: http://www.beijum.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=251&Itemid=0

Jaap van Leeuwen plaatst op beijum.nl ook de gemaakte foto bij bovengenoemd bericht van Beijumnieuws.
Het zal een goede zaak zijn als Leander Media in de toekomst om toestemming van Johan Fehrmann vraagt. Om zijn foto of foto's te mogen plaatsen. Met specifieke bronvermelding en de naam van de auteur. Gegeven artikel 10 lid 1 sub 9 en artikel 15 lid 1 sub 3 van de Auteurswet.

Anoniem zei

Heeft die Wim Klein soms behoefte aan aandacht en macht en moet hij belangrijk zijn.Ik ken de man nog van de GVAVperiode en hij moet en zal de baas spelen.En als je hem daar op aanspreekt lult ie zich er schijnheilig uit. Niet te vatten dat de gemeente Groningen en instanties als Stiel dit goed vinden. In principe is de bob wel een goede organisatie maar het wordt verpest door zo iemand als die Klein. Het zou de man sieren als ie lekker weg zou gaan. Laatie zijn aandacht en machtshonger ergens anders gaan opvullen, de vrijwilligers in een wijk als beijum moeten geen last hebben van zo'n persoon die overal overheen wil denderen. Weg wezen.