woensdag 21 oktober 2009

DE ZUIDWENDING WORDT WEER SCHOONGEMAAKT

Het voorjaar staat er om bekend dat het een periode is waarin huizen, parken en straten worden schoongemaakt. Een grote voorjaarschoonmaak in huis en met rode hesjes aan en met prikstokken naar buiten om daar de boel op te ruimen? 

Maart en april, dat zijn de maanden waarin dit gebeurd. Lentekriebels. Maar de herfstkriebels moet je niet onderschatten, ze spreken minder tot de verbeelding maar toch, de schoonmaak- en opruimwoede heerst ook in de maanden als de blaadjes gaan vallen. Misschien juist daarom wel. De miljoenen bladeren die in een wijk als Beijum vallen moeten natuurlijk ook zoveel mogelijk weer opgeruimd worden. De vorige maand werden sloten in de wijk schoon gedregd, de Zuidwending is deze dagen weer aan de beurt. Bij de aanlegsteiger tegenover de Calvijnschool lagen de verroeste en gedumpte tweewielers(zeg maar eenwielers of geenwielers, wat er van over was gebleven)op de kade. 

De buit van een paar dagen schoonmaken en opdreggen. Op de foto ziet u natuurlijk afval wat wordt opgeruimd, het kwaaie en onverschillige in de mens speelt hier niet in mee. Op 30 oktober is er weer een schoonmaakactie in de Groene Long/Hart. Daar zal de rotzooi van mensen die het niet zo nauw nemen met hun omgeving weer worden opgeruimd. De flyer vindt u hier ongeveer 10 dagen naar beneden gepubliceerd. Als u last van herfstkriebels hebt en u zich daarvan wil verlossen is een handje meehelpen voor de initiatiefnemers zeker welkom.

Geen opmerkingen: