vrijdag 30 oktober 2009

KALM AAN OP DE WIJKRING SVP!!

Nieuws is vluchtig, ik hoef het u eigenlijk niet te vertellen. Vooral door de nieuwe media, waar deze bescheiden wijkblog ook toe behoort, gaat alles nog sneller dan het voor pakweg drie jaar geleden nog was. De berichten op verschillende nieuwssites tuimelen a.h.w. over elkaar heen. Kijk maar eens op de sites van het Dagblad, het NOS-journaal of CNN. Op lokaal gebied is het ook amper meer bij te benen, veel nieuwsfeiten hebben een flitsende beginstart maar sterven in schoonheid, het einde is letterlijk en figuurlijk vaak zoek. U herinnert zich vast het bijna-ballondrama in het Kardingepark van ongeveer tweeënhalf maand geleden. Het haalde de landelijke media maar....heeft iemand er nog ooit weer van gehoord? Niet meer interessant, niet meer hot en absoluut niet meer nieuwswaardig. Weg, voorbij.
Of, neem de frontale dreun op de Emingaheerd van drie weken geleden. Hoe kwam dat nou? Te hard gereden, of een mislukte inhaalmanoeuvre? Zeg het maar. Het is al weer geschiedenis en voltooid verleden tijd, je hoort of leest er nooit meer wat over. Op naar de volgende dreun, oneerbiedig maar realistisch gezegd. Wat hier in elk geval van over is gebleven zijn de controles op de Emingaheerd. De burgerij is opgeschrikt door de knal, en de angst zit er goed in. Verontruste vragen aan de politiek en een nieuwsitem op TV-Noord. De opgeblazen realiteit versus de concrete realiteit, anders gezegd, de concrete temperatuur versus de gevoelstemperatuur. Want, de wijkring is een van de veiligste wegen van de stad, er gebeuren relatief weinig ongelukken. Gisteren stonden deze twee agenten te laseren op de Emingaheerd, praktisch op de plaats van het voorbije ongeluk. Werd er ook te snel gereden en is er ook iemand bekeurd? Een van de agenten:" Er wordt niet zo hard gereden, als je hier veertig of vijfenveertig kilometer rijdt lijkt dat al heel snel maar het valt heel erg mee. Het feit dat we er alleen al staan maakt al dat er nog beter op de snelheid wordt gelet." Gaan jullie hier vaker staan? "Ja, dat is wel de bedoeling, de komende tijd staan we...." Nee, het lijkt me niet handig om te vertellen wanneer ze hier gaan controleren, automobilisten zouden zich er op in kunnen stellen en dat schiet z'n doel weer voorbij. Het kan zijn dat ze er voor de optische schijn en flauwekul staan, maar de gevoelstemperatuur is in elk geval aangenaam daar vlak bij dat zebrapad ter hoogte van basisschool de Heerdstee. Of het echt veiliger is weet ik niet, maar het voelt in elk geval wel zo. En daar gaat het vanzelfsprekend om. Goed dat er af en toe een half uurtje wordt gecontroleerd, elk kinderleven is hier onmetelijk veel waard. Het zal de notoire hardrijder niet afschrikken, maar toch even tot slot: Kalm aan hier!

2 opmerkingen:

karin.p, zei

Hier wordt ik nou vrolijk van ;-)

Alie zei

laat ze ergens verdekt opgesteld gaan staan, zodat je ze niet zo duidelijk kunt zien. Veel effectiever. Nu kun je ze vanaf beide bochten af al zien staan, waardoor je tijd genoeg hebt om af te remmen. Dit geeft dus een vertekent beeld!! Gewoon ouderwets verstoppertje spelen en dan laseren, heb je in een half uurtje of uurtje meteen de quotum voor de kerst te pakken! ;-)