woensdag 7 oktober 2009

KINDERBOEKENWEEK BEIJUM VAN START

Om 14 uur vanmiddag stonden een tiental kinderen in de Wegwijzer te dringen voor de opening van de kinderboekenweek.

Lees smakelijk is een slogan die tijdens de boekenweek de komende dagen in de bibliotheek en op basisscholen vaker zal worden gebruikt. Het is hĂ©t onderwerp van de kinderboekenweek, lekker lezen over lekkere dingen.Het thema van de Kinderboekenweek die nu echt begonnen is is ‘Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken’. Deze maand komen er al een paar prachtige kinderboeken uit die heel mooi aansluiten op dit thema. Prins Vads, Spekkie en Sproet en het geheim van de soes, Lekker op scheppen en Keet smakelijk zijn een paar titels van smakelijke boeken die vanaf deze maand in de winkel te koop zulllen liggen.
Op de rechter foto ziet u de beheerder van de bibliotheek, Menno Fritsma, de kinderen welkom heten. Als het goed is stuurt hij nog wat foto's op.

Eten en snoepen is voor kinderen dagelijkse kost en ieder kind zal er dan ook een idee bij hebben en erover kunnen meepraten. Want wat is vies, wat is lekker? Voor veel auteurs is eten, drinken en snoepen een onuitputtelijke bron voor allerlei smakelijke verhalen. Zo eet De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahlsnoskommers’, smult Harry Potter van ‘Smekkies in alle smaken’ en worden volwassenen in Schmidts Pluk van de Petteflet weer kind door het eten van ‘hasselbramenjam’.
Deze Kinderboekenweek wordt de lekkerste ooit!
http://www.kinderboekenweek.nl/kbw/2009/thema.html

Geen opmerkingen: