donderdag 15 oktober 2009

NOG 1 KEER: DE 4 MIJL 2009 (slot)

Ik weet niet hoe het de andere lopers van de 4 mijl vergaat, het normale dagelijkse leven met alle beslommeringen dendert natuurlijk onherroepelijk door, maar ik geniet nog een beetje na van de race van afgelopen zondag. Het competitiebeestje komt achteraf gezien toch een beetje om de hoek kijken, want het had veel sneller gekund dan de 45 minuten waarin we samen(senior en junior) de 4 mijl voltooiden. Een plaspauze van een van ons ergens op de grens van stad en Haren(vraag me niet hoe), even een filmpje schieten langs de kant van de weg of even al te uitbundig terugzwaaien naar een bekende, het kostte allemaal tijd en energie. Op deze video ziet u hardlopers over het parcours door het Kardingepark rennen. Ik heb er dit keer een zacht muziekje ondergezet, het overbekende Für Elise van Beethoven. Het lijkt me niks om hard lopend muziek via oordopjes binnen te krijgen, ik wil de wind horen en ook andere geluiden. Maar ieder zijn of haar ding. Ik zou nog uren over dit onderwerp kunnen uitwijden, over het voordeel van hardlopen als je depressief bent, als je gestrest bent of andere geestelijke ongemakken ervaart etc. De fysiomensen in het Gezondheidcentrum hier in Beijum organiseren naar mijn weten regelmatig een runningtherapy-groep. Speciaal voor mensen die in de geestelijke put zitten. Ik wil verder niet al te stichtelijk over komen maar toch: kom in beweging allemaal!
Op de foto de jogger die regelmatig in volle vaart zijn baby uitlaat. Loop even denkbeeldig mee door Kardinge op de muziek van Beethoven. Of, trek zelf eens de stoute schoenen aan.

2 opmerkingen:

Frits ter Veen zei

Dankzij het interview in het dvhn kom ik achter deze site. Verbazingwekkend leuk en onderhoudend.

karin.p. zei

Vertel het voort :-)

En ja Johan filmen en kletsen en een goeie tijd samen zetten kan niet tegelijk daar is Sarah ook achter gekomen.
3 klasgenoten en moeders langs de kant van de een een knuffel van de ander een lekkere snicker en van moeders 2 rozen volgend jaar zonder poes pas en dan voor 1 ding gaan een goeie tijd :-)

Vindt het van onze tieners al een heel prestatie, de meeste zitten liever achter de pc van haar school was Sarah de enige die meeliep triest :-(