vrijdag 16 oktober 2009

EINDE MONTESSORICONFLICT NABIJ?


Dinsdavond kon ik niet op de vervolginspraakavond in de 1e Montessorischool aanwezig zijn. Frank de Vries was aanwezig, evenals de 'strijdende partijen.'

De vorige overlegronde was al redelijk constructief maar ook dinsdagvond moest het een zinvolle avond zijn geweest. Zal er schot in de zaak komen nu een zestal huisen rondom de nieuwe school wellicht niet gebouwd gaat worden? Lees het artikel in het Dagblad van het Noorden door het groter te klikken.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Een uitstekend voorbeeld van "Vertrouwen in de buurt", waaraan woningbouwcorporatie De Huismeesters en het college van B&W zich krachtens het Nieuw Lokaal Akkoord 2007-2010 verbonden hebben. Uitgaan van de kennis en de kunde van de eigen straat en/of buurt. Samen komen tot praktische oplossingen.

Zie § 2, pagina 3: http://www.zonlichtenruimte.nl/nieuwlokaalakkoord07.pdf

Toevallig en spontaan had ik "minder woningen en dus ruimte voor parkeren" ten behoeve van de leerkrachten en het personeel van De Dijk geadviseerd aan directeur Han van der Vlist van de Montessorischool. Op donderdagmiddag 1 oktober 2009, toen ik op de hoogte werd gesteld van de excuses van Wim Klein aan Han van der Vlist. N.a.v. het omstreden voorpagina-artikel van nabuur en "hoofdredacteur" Anna Riemersma in de BOB-krant van september 2009.