zaterdag 31 oktober 2009

WINKELCENTRUM BEIJUM HEEFT SOCIALE FUNCTIE

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik kom graag in het Winkelcentrum Beijum West. Dat West hoeft er eigenlijk niet achter maar is een beetje de macht van de gewoonte, Winkelcentrum West was tot een jaar of zeven geleden de naam van het toen nog onoverdekte centrum. Je had Winkelcentrum Oost en Winkelcentrum West. Door het Winkelcentrum Beijum te noemen zeggen de ondernemers eigenlijk dat het hét winkelcentrum van de wijk is. In feite is dat ook zo, je zou Winkelcentrum Oost het beste kunnen omschrijven als Dienstencentrum Oost. Afgezien van de Aldi, de videotheek en aan de buitenste schil Karouline zijn er geen winkels op Oost.Deze dames trof ik gistermiddag lekker keuvelend(zo kwam het over althans) aan in de promenade van het Winkelcentrum. Ze zitten op nog geen tien meter verwijderd van het koffiehoekje in Albert Heijn, bij de broodafdeling. De gedachte ging door mee heen of dit het nou is wat er nog ontbreekt aan Winkelcentrum Beijum.
Wat? Nou, een paar zitjes in de promenade of een ruimte waar je even lekker kunt teuten, roddelen, kleppen of overleggen over van alles en nog wat. Het koffiehoekje in Albert Heijn is eigenlijk te mager en is het net niet(even functioneel een bakkie doen, maar niet voor de gezelligheid). Het schiet me ineens te binnen dat er winkelcentra zijn waar ze het liefst de hangouderen weren, maar daar kan hier in Beijum geen sprake van zijn. Veel te weinig ouderen hier om opstoppingen in het Winkelcentrum te veroorzaken.

In de oude Albert Heijn, waar nu de Lidl zit, was vroeger een zithoekje. Je kon er een krantje lezen, wat drinken, en tegelijkertijd lekker om je heen kijken. Jammer dat zoiets er niet meer is. Want Winkelcentrum Beijum is meer dan het grootste verkooppunt van Beijum alleen. Het is ook hét ontmoetingcentrum van de wijk.

1 opmerking:

Karin.p, zei

Ik stel voor gall en gall naar beijum oost te verhuizen en daar een leuke koffiehoek te maken;-)
of uitbreidng met o.a bruno als visboer en een koffiehoek