maandag 26 oktober 2009

RITA DE WIT MAAKT SIERADEN EN GEEFT WORKSHOPS

Rita de Wit uit Beijum maakt mooie sieraden en deze kunstvorm wil ze graag met anderen delen. Ze stelt zich op Beijumnieuws even aan u voor en mocht u geïnteresseerd zijn(bezoek ook haar website voor meer informatie) dan kunt u altijd contact met haar opnemen. Rita geeft ook workshops en...., maar wat zal ik het verder allemaal verklappen, lees hieronder haar tekst:
Mijn naam is Rita de Wit. Ik woon sinds 15 jaar met volle tevredenheid in Beijum. Ongeveer 30 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van sieraden voor een boutique.
Ik kreeg het toen te druk met allerlei andere zaken (studie, vriendjes, uitgaan, baan, kindjes krijgen etc.)Mijn kraaltjes en andere materialen verdwenen in een kratje en zijn diverse keren verhuisd. Ongeveer twee jaar geleden heb ik mijn spulletjes weer tevoorschijn gehaald en ben voorzichtig aan weer wat gaan maken.
Ik merkte dat ik hier helemaal mijn rust in kon vinden, het werkte voor mij echt therapeutisch. Het maken en ontwerpen van sieraden geeft mij een bepaalde rust.
Intussen heb ik mijzelf veel technieken bijgeleerd en maak ik sieraden in diverse stijlen met veel soorten materialen.Ik ben gespecialiseerd in het maken van zogenaamde cabochon sieraden. Dit is een techniek om platte edelstenen en andere objecten vast te zetten op stof met piepkleine kraaltjes. Het is echt een ontzettend gepriegel maar je hebt dan wel een waar kunstwerk als sieraad. Op de foto draag ik een collier en oorbellen die gemaakt zijn op die manier. Verder werk ik graag met (half)edelstenen en sterling zilver omdat dat heel erg mooi blijft. De meeste sieraden maak ik op bestelling, dus als iemand een idee heeft probeer ik dat te maken. Vorig jaar heb ik op de kerstmarkt bij pand 49 een kraam gehad en kreeg daar veel enthousiaste reacties. Het geeft natuurlijk ook een ontzettende kick als mensen je ontwerpen mooi vinden en dit graag willen dragen. De techniek om een zwevende ketting te maken is geschikt voor iedereen zodat je ook zeker met een mooi afgewerkt sieraad naar huis gaat aan het einde van de workshop.

Heel veel andere technieken kosten veel tijd (het collier wat ik draag op de foto bijvoorbeeld een maand van mijn vrije tijd) dan kun je het dus niet in 1 workshop afmaken.
Voor meer informatie bezoek mijn website:
http://bijouxderita.come2me.nl
Aanmelden voor een workshop kan via
bijouxderita@live.nl

1 opmerking:

karin.p. zei

Heb de website bezocht wat een prachtige sieraden zeg en die Cabochons techniek wooow daar moet je veel geduld voor hebben.
Ik ben geen sieraden draagster maar wilde toch even zeggen dat het er echt geweldig uit ziet.
Suc6 en zeker doorgaan