zaterdag 24 april 2010

HUIS UITBREIDEN MET EEN AANBOUW


Een huis kopen in deze wankele financiële periode, nee dat doe je niet zomaar. Ook niet als je al een koophuis hebt, wie zegt dat je je oude huis voor een aanvaardbare prijs kunt verkopen? En binnen een acceptabele tijd? Liever geen dubbele woonlasten en zenuwachtig worden omdat je het huis niet kwijtraakt. Nee, dan liever investeren in je huidige huis.
Badkamer vernieuwen, schuifdeuren aan de achterkant, of nog liever: uitbreiden. Een aanbouw of serre bij de woonkamer aanplakken verhoogt het woongenot en maakt je huis meer waard.

Deze Beijumers (foto) kozen ook voor de laatste optie, Beijum bevalt hen uitstekend en ze hoeven niet weg. Maar wel graag een beetje meer woonruimte. Twintig tot vijfentwintig duizend euro ben je kwijt, maar dan heb je ook wat. Zonder vergunning mag je tweeënhalf meter bijbouwen, voor drie meter extra kom je in een procedure en duurt alles langer. Als het kan geen geouwehoer met buren, liever alles in harmonie.

Straks in april/mei wonen deze mensen zo'n drie meter (dikke tussenmuur weg) ruimer. Lekker de tuin opknappen en genieten van je paradijselijk plekje. Het kan allemaal. Ook in Beijum.

Geen opmerkingen: