woensdag 21 april 2010

DE BEIJUMRIJDER (24 )DOOR DE BARMA- EN DOORNBOSHEERD

Vanochtend zag ik bewoners van de Barmaheerd bezig om hun woonomgeving van straatvuil te ontdoen, zie foto. (update 18.25, is onjuist, is aan de Doornbosheerd, zie artikel en opgestuurde foto later op de avond)Dat brengt me bij een Beijumrijder die hoognodig gepubliceert moet worden anders wordt die qua jaargetijde zo achterhaald. Het voorjaar tiereliert door de wijk en de Beijumrijder, die begin maart door de Doornbos- en Barmaheerd reed, laat nog restanten ijs zien die de Zuidwending bedekten, ergens begin maart was dat.
Het zijn niet de twee meest groene heerden van de wijk. Maar gelukkig staan er bomen en zijn er stukjes gras. Voor de kinderen staat er sinds driekwart jaar een voetbalkooi, dat is prettig want het houdt op verder speel- en ravotgebied niet over in de Barma- en Doornbosheerd. Spelen kan natuurlijk altijd nog op straat, er is geen gerace van auto's hier want er zijn geen doorgaande wegen, wat dat betreft is er een redelijk veilige speelomgeving in deze twee heerden. De kooi is een groot succes, zelden fiets ik er buiten schooltijd langs en zie er geen voetballers in. De beide heerden liggen ingeklemd tussen de Zuidwending en de Emingaheerd. Fiets even mee en luister naar de muziek van Dire Straits. Het nummer heet, als ik me niet vergis, brother in arms.

1 opmerking:

Kees.K zei

Ja, zo heet het nummer, toepasselijk qua leegte, maar het was winter. Wel goed dat filmen op de fiets minstens zo stabiel is als vanuit de auto, en eigenlijk nog beter omdat je door de 'paaltjes' kunt, overal vlak langs, beter sfeer. Maar de kooi heb ik gemist.