dinsdag 13 april 2010

EEN BOEK OVER DE OORLOG VOOR KINDEREN


Op 13 april 1945 trokken de Canadezen Groningen binnen om de stad na 5 jaar op de Duitsers te heroveren. Een heugelijke datum in de stad -Groninger geschiedenis. Precies 65 jaar later presenteerde geschiedenisleraar Lammert Doedens uit Beijum op basisschool de Beijumkorf een boek over de periode '40-'45. Niet zomaar een boek over de oorlogsjaren, die zijn immers al in veelvoud gepubliceerd. Het boek is speciaal gemaakt voor leerlingen van de basisscholen en het maakt de oorlogsjaren voor kinderen op een begrijpelijke manier inzichtelijk. Vanochtend was de plechtige uitreiking van het boek, het comité 4 mei Groningen was hierbij aanwezig. Kijk even naar de video voor een impressie van de bijeenkomst vanochtend in de centrale hal van de Beijumkorf. OOG-TV maakte ook opnames die vanavond te zien zijn. De komende weken meer aandacht voor de aanstaande 4 mei herdenking en de 5 mei viering op Beijumnieuws. Op de foto Lammert Doedens(rechts) naast de voorzitter van het 4 mei comité, Harold Bal.
“4 mei herdenken en 5 mei vieren in de stad Groningen”
Lammert Doedens is geschiedenisleraar. Hij heeft een prachtig boek geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Leerlingen van onze school hebben hun steentje bijgedragen bij de totstandkoming. Het boek heet: “4 mei herdenken en 5 mei vieren in de stad Groningen”. Dinsdag 13 april om 10.00 uur wordt het boek feestelijk gepresenteerd in de grote hal. De pers zal daarbij aanwezig zijn.
Marita Schreur, voorzitter van het College van Bestuur, openbaar onderwijs groep Groningen zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van Harold Bal, voorzitter van het 4 mei comité.
http://www.beijumkorf.nl/honingraat/html/bulletin.html

Geen opmerkingen: