donderdag 29 april 2010

EEN BOOTREISJE MET DE ZONNEBLOEM

(ingezonden)
Misschien heeft u het wel gezien, of moest u zelfs wachten voor een openstaande brug. Wachten voor de Jan Plezier, een rondvaartboot die in maart en april door het noorden van het land voer met gasten van de Zonnebloem. Op 21 april was de het noord- oosten van de stad aan de buurt. Al weken waren de vrijwilligers bezig om mensen uit te nodigen . We zoeken naar mensen die door b.v. hun leeftijd of handicap nauwelijks meer buiten komen en voor wie een dagje weg een uitjes is waar het hele jaar naar wordt uitgekeken. Omdat de Zonnebloem bezig is om in alle wijken van de stad Groningen afdelingen op te zetten, hadden de afdelingen gasten uit Beijum, de Hunze van Starkenborg Oosterpark, Korrewegwijk en Lewenborg uitgenodigd. ’s Morgen om negen uur kwamen van alle kanten de taxi’s , busjes en personenauto’s bij de Eendrachtskade om alle gasten brengen. De 12 vrijwilligers zorgden dat alle gasten een plek aan boord kregen.
Advovaatje met slagroom
Het eerste deel ging door de binnenstad van Groningen. Ook als je regelmatig door de stad komt is het leuk om deze eens vanaf het water te bekijken en te zwaaien naar de mensen op de wal. De gasten worden de hele dag door verzorgd en verwend. Als de boot nog voor de eerste brug ligt te wachten krijgt iedereen koffie met cake. Later op de morgen kan een drankje worden besteld, het advocaatje met slagroom blijft favoriet. Via het Reitdiep kwamen we op het van Starkenborgh kanaal . De bemanning zorgde er, samen met het niet verplegende deel van de vrijwilligers voor dat het 3 gangen diner vlot geserveerd werd. Om niet helemaal dezelfde route als het vorige jaar te hebben gingen we nu terug naar Groningen en kwamen we uit in Hoogezand. Jammer was wel dat het niet warm genoeg was om aan dek te kunnen zitten maar de organisatie had voor de gasten een tekening waarin spreuken en gezegden verborgen zaten. Fanatiek ging iedereen aan de slag.
Lovende reacties
Degene die de meeste spreekwoorden had gevonden mochten een prijs uitzoeken. Ook alle andere gasten kregen via een verloting een prijsje mee naar huis. Na de thee en wederom een (sterk) drankje kwamen we tegen kwart voor vijf weer aan in het Eemskanaal. De eerste chauffeurs stonden al te wachten om de mensen weer naar huis te brengen. Gezien de vele lovende reacties heeft iedereen weer een fijne dag gehad. Een dagje om nog een tijdje van na te genieten en bijna iedereen weet het zeker: Tot volgend jaar.!!! Misschien kan de Zonnebloem ook iets voor u betekenen, of kunt u iets voor de Zonnebloem doen. Neem gewoon een keer contact op met Janny Heeringa. tel. 5416532

Geen opmerkingen: