zondag 4 april 2010

MOET AH BEIJUM OOK OP ZONDAG OPEN?

Afgelopen zaterdag nam een medewerker van Albert Heijn Beijum bij klanten die daarvoor open stonden een kleine enquête af. 

Ondergetekende verleende ook zijn medewerking. Drie vragen werden gesteld: in welke leeftijdcategorie hoort u? Woont u in Beijum? En, waarschijnlijk de meest centrale vraag in deze: wat zou u er van vinden als Albert Heijn op zondag open zou gaan?

Op zondag is er vaak niet veel te beleven in de wijk, en niet gehinderd door religieuze opvattingen of zondagrustwensen zei ik ja.

Open die handel, niemand is verplicht om heen te gaan, de videotheek en de benzinepomp zijn op zondag ook open, waarom de AH dan niet? Maar goed, het gaat niet alleen om mijn mening, er moet draagvlak voor zijn want er moeten genoeg klanten op af komen. Wat vindt de lezer er van? Albert Heijn Beijum op zondag open, ja of nee? Beijumnieuws@online.nl of reageer hier onder.

9 opmerkingen:

Dineke zei

Ik zou het erg makkelijk vinden als Ah op zondag open zou zijn.
En er zijn lijkt mij ook altijd wel mensen te vinden die op zondag willen werken en een andere dag vrij willen zijn.

Unknown zei

Van mij hoeft het niet. Lekker rustig zo. Kunnen we wat anders leuks verzinnen om te doen dan winkelen :)

Alie zei

puur om principiele redenen zeg ik nee. Er is niks mis mee om twee dagen vooruit te denken met boodschappen voor het weekend.
Als ik kijk naar economische redenen, is het misschien wel goed. Maar zijn er wel mensen te vinden die zondags willen werken? Er zullen meer mensen aangenomen moeten worden om dat op te vangen. Dit betekend weer meer kosten, sowieso als je een extra dag open bent, ik kan me niet voorstellen dat de kosten en de opbrengsten tegen elkaar opwegen.
Het lijkt mij dat het dan zaterdags minder druk zal zijn, dus dan heb je al minder inkomsten. Maargoed, we zullen het wel zien, tegenhouden kan ik het ook niet in mn eentje als ik al zou willen. Als ze vinden dat het moet, doen ze het toch wel.
Succes ermee, ik kom in elk geval niet op zondag.

Martin zei

Jumbo is ook op zondag open daar ga ik ook heen en het er goed druk waarom dan ook niet ik beijum ik ben er op voor

Karin.P. zei

Ik shop af en toe op zondag bij de Jumbo ze hebben daar producten die ze bij AH niet hebben en zo heb ik een beetje afwisseling in me (koel)kast en ben ik er op zondag ff uit :-)
Het maakt mij niet uit ik ben wel voor zondagsopening van winkels in de stad gewoon gezellig.

Anoniem zei

Lekker dicht laten op zondag en alstie dan toch open moet: niet heengaan op zondag maar doordeweeks. Dan is het stukken rustiger bij de kassa.

(René)

Anoniem zei

Ik ben helemaal voor. Als het niet door gaat zou een goed alternatief zijn dat ze de rest van de dagen tot 21.00 of 22.00 uur open zijn.

Het is soms erg vervelend als je van je werk komt en je eerst boodschappen moet doen voordat je een hapje kan eten.

Kees.K zei

Wat mij betreft dicht. Wel ben ik het met Anoniem 10:11 eens: later openblijven door de week. Maar een goede planning van je eigen inkopen is beter om het je gemakkelijk te maken. Regeren, maar ook consumeren, is vooruitzien.

Anoniem zei

open, dan kunnen er ook niet zo snel raampjes inworden gegooid.