donderdag 8 april 2010

BEIJUMRIJDER(23) DOOR GALKEMA- EN EILARDAHEERD

Het was in eerste instantie de bedoeling om alleen even de Eilardaheerd door te trekken maar voor ik er erg in had zat ik op de Galkemaheerd. Laatstgenoemde heerd was ook nog nooit door de Beijumrijder bezocht, die kon er mooi in een keer bij worden aangetrokken.

Ik weet eerlijk gezegd niet zoveel te vertellen over deze twee Beijumer heerden, behalve dat ze niet overlopen van het groen. Maar geen nood, het Groene Hart ligt op een steenworpafstand, en de straten van vooral de Galkemaheerd zijn ruim opgezet. Gewoon niks meer zeggen, rij en kijk even mee. De muziek is van Coldplay en het nummer heet Viva la vida. (de rit is in twee gedeeltes opgenomen, vandaar op een gegeven moment nog wat restjes sneeuw)

2 opmerkingen:

Kees.K zei

Niet zulke mooie heerden, eigenlijk ook in schril contrast met het climaxerende muziekje. Wat ik me rijdend en lopend door Beijum vaak afvraag wie de wijk oorspronkelijk ontworpen heeft. Zoveel dezelfde woningtypes met dan weer gespiegeld, dan weer ontwerpen van de ene heerd ook op de andere heerd. Ze zullen er vast veel aan verdiend hebben, met in mijn ogen weinig werk, behalve dan inpassen van maten op kavels. En rijdt de Beijumrijder wel stapvoets op die woonerven?

Michel zei

Beijum is in opdracht van de Samenwerkende Woningbouwvereniging Maatschappij tot Verbeteringen van Woningtoestanden Groningen gebouwd.
(een voorloper van de huismeesters)
Klunder Architecten was een van de architectenburo's (Henk Klunder, Arend van Buuren en Berend Sybesma)
In iedergeval hebben zij deelplan 8 en 12 gedaan. waaronder complex 39 (of 93) de Eilardaheerd, Onnemaheerd en Galkemaheerd (171 woningen).
Ik ben het overigens niet eens met de opmerking Dat ze niet overlopen van het groen. Het was wintertijd, en dan is het overal wel kaal.
Ik zou zeggen, kom in de zomer weer eens kijken.