zaterdag 10 april 2010

ROMMELMARKT BEIJUMKORF DRUK BEZOCHT

April wordt ook wel de fancyfair maand genoemd. Rommelmarktmaand. Zoals bekend wordt elke laatste dag van de aprilmaand tradidioneel afgesloten met de nationale Vrijmarkt. Koninginnedag. Het voetbalveld tussen de crossbaan en de Jaltadaheerd zal dit jaar op die dag weer volstromen met kopers en verkopers van allerhande dingen. Kinderkleren, kinderfietsjes en kinderspeelgoed hoef je eigenlijk in een wijk als Beijum eigenlijk nooit nieuw te kopen. Ga maar eens kijken op de 30e april.
De rommelmarkt in de Beijumkorf werd vanochtend en vanmiddag goed bezocht. Je kon je er laten schminken, suikerspinnen kopen, het rad van avontuur was in stelling gebracht en een warme kop koffie of thee voor een prikkie te koop.
Het heeft iets om over een rommelmarkt te lopen. Zomaar ineens kun je tegen datgene oplopen wat je al jaren zocht. Net die ene zeldzame cd onder een stapel oude cd's wegtrekken. En mocht het kopen of verkopen niet zo'n succes zijn, onderschat het gezelligheidsaspect niet: er valt altijd wel iets te kletsen op een rommelmarkt. Fancyfair moet ik natuurlijk zeggen, klinkt toch wat chiquer.

Geen opmerkingen: