vrijdag 16 april 2010

LEESVIRUS IN BEIJUM (ingezonden)

Het was feest op 8 april in de theaterzaal van de Dom Helder Camara. Kinderen van groepen 6 van alle basisscholen in Beijum wachtten in spanning op wat er komen ging. Welk van de tien boeken die ze gedurende tien weken gelezen hadden was het allermooiste? Via de website van Leesvirus hadden ze meningen met elkaar uitgewisseld over die boeken en via een poll punten toegekend. En welke groep 6 was winnaar van de Leesvirusquiz met wekelijks een boekenvraag, internetvraag of creatieve opdracht?

Marijke van ’t Land van de bibliotheek, die veroorzaker was van het Leesvirus hield de spanning er nog even in. Als beloning voor het vele lezen en het maken van mooie werkstukken konden de kinderen eerst genieten van de meespeelvoorstelling ‘Ik ook van jou’ door Martin Forget van Theater Zonder Blabla.
Vervolgens maakte Carlijn van de Doefmat de titel van het meest aanstekelijke boek bekend:‘Ridder zonder kasteel’ van Arend van Dam. Karlijn had met de allereerste mening van de week bonuspunten verdiend en bovendien alle boeken gelezen. De winnaar van de Leesvirusquiz was groep 6 van De
De Heerdstee. Alle kinderen kregen een puffer-ball met lichtje, die wel een beetje aan een leesvirus doet denken.
Bovendien kregen alle leesvirusdeelnemers een leesvirusbutton.
Iedereen die nieuwsgierig is naar de boeken, de meningen, foto’s van werkstukken en het slotfeest in de Dom Helder Camara moet maar even kijken op http://www.leesvirus.nl/!
http://www.mijneigenbibliotheek.nl/

Geen opmerkingen: