zaterdag 17 april 2010

BEIJUMERS MAKEN HUN WOONOMGEVING SCHOON

In verschillende heerden zijn vanochtend bewoners gewapend met een knijpstok en vuilniszak op pad gegaan om hun woonomgeving te ontdoen van zwerfvuil.
Het weer speelt dit voorjaaropruimspel natuurlijk gigantisch goed mee, in de stromende regen was de pret beduidend minder geweest. De lentekriebels zijn op 7 april begonnen en het duurt nog tot volgende week zaterdag. Er is natuurlijk niks op tegen om buiten de lentekriebelweken ook je woonomgeving schoon, heel en veilig te houden. Iemand die ├ęcht oog heeft voor z'n omgeving beperkt zich niet tot twee lentekriebelweken per jaar.

Op de linker foto ziet u een Beijumer bezig die vanochtend om tien uur door z'n woonomgeving trok om rommel te verzamelen. Op de rechterfoto is te zien dat kinderen zich ook niet onbetuigd lieten. De broodjes en drankjes gingen er na afloop goed in.Voor wat hoort wat, vindt de gemeente Groningen: Iedere deelnemende groep aan LenteKriebels kan subsidie aanvragen. In tegenstelling tot andere jaren kunt u de subsidie voorafgaande uw actie ontvangen. Het duurt dan ongeveer een maand tot het bedrag op uw rekening is gestort. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van de groep.
5 - 10 deelnemers € 100
11 - 20 deelnemers € 200
> 21 deelnemers € 250 http://milieudienst.groningen.nl/particulier/schone%20stoep/lentekriebels

1 opmerking:

Anoniem zei

Froukemaheerd is weer schoon en netjes!
Volgend jaar weer,
Jonker, Froukemaheerder