maandag 19 april 2010

MAANDAGOCHTEND (26)

Als ik me niet vergis heb ik in het najaar van 2009 ook al eens een maandagochtend gewijd aan de Johannes Calvijnschool. Schemerdonker was het destijds, de bladeren vielen of waren bezig te vallen en de tijd van stampot met worst kwam er aan. Deze foto is vanochtend om half negen gemaakt. Nog duidelijk te koud om zonder jas aan naar buiten te gaan maar de blauwe lucht verraadt dat het een aardige voorjaarsdag gaat worden. Voor werkende ouders is het vaak passen en meten 's ochtends. Naar school met die handel en vlug door naar het werk. Rechts staat een auto met alarmlichten aan half op de berm, links spoed een moeder zich na het brengen van haar kind naar.., tja wie zal het zeggen. Auto's rijden op en aan en laden hun kostbare passagiertjes uit. Links ziet u nog een meute kinderen op een klimtoestel spelen. Twee tellen na het nemen van de foto ging de bel. Nee, het is eigenlijk geen bel maar meer een soort van toeter. Een verschrikkelijk geluid maar wel duidelijk en onverbiddelijk. Kom binnen want de lessen gaan beginnen. De derde week van april is begonnen.

3 opmerkingen:

Alie zei

Ja het is en blijft wel een beetje een probleem, dat parkeren. Er is niet genoeg ruimte voor alle auto's. En hoe komt dat? Omdat op deze school (in tegenstelling met de meeste andere scholen in Beijum) ook kinderen zitten uit de wijde omtrek. Dus ook de Hunze, van Starkenborgh, de Korrewegbuurt, Ulgersmaborg, Lewenborg, en verder.
Daarom brengen veel mensen hun kind met de auto, en ook omdat veel daarna doorgaan naar het werk.
Verbazend genoeg heb ik er in ruim 4 jaar tijd nog nooit een ongeluk zien gebeuren. Er wordt gepraat over mogelijke oplossingen, maar alleen een zeer creatieve geest zal die vinden ben ik bang.
Ik kan de omwonenden niet namens alle ouders excuses aanbieden, alleen maar namens mezelf. Ik breng ze meestal maar 1 dag met de auto, als ik zelf moet werken daarna.
Hoe is de situatie rondom andere Beijumse scholen?
En ja, die toeter is vreselijk, je zou denken dat die in de wijde omtrek te horen is, maar de kleuters die spelen op het kleine plein achter de school horen hem vaak niet eens...
Vroeger hadden wij ook zo'n zelfde toeter op school, erg toch? Gelukkig gaat hij maar een paar keer per dag kort..

Martin zei

Aan de isebrandtsheerd is het ook een ramp met parkeren bij de school er moet een verbod komen er komen ook kinderen uit anderre wijken

Anoniem zei

Als je die toeter erg vindt, zou je m'n deurbel eens moeten horen.

(horosa)