zondag 25 april 2010

HOLMSTERHEERD MAAKTE SCHOON EN GENOOT

Gisterochtend zag ik in de haast een paar mensen in de Holmsterheerd bezig om zwerfvuil op te ruimen. Ik had geen tijd om een foto te maken maar het zag er weer ouderwets uit. Daarmee bedoel ik: met enthousiasme en frisse houding waren de mensen hier bezig om hun woonomgeving comfortabel te maken en /of te houden.

Daar waar de vervuilers en rotzooitrappers hun duistere werk vaak in het geniep doen, daar waren deze mensen open en bloot en in helder daglicht bezig om ze van repliek te bieden. De boodschap van de opruimende kriebelaars is duidelijk: wij willen niet in de rotzooi leven.
's Middags kwam ik ze tegen op een grasveld midden in de Holmsterheerd, toen was er wél tijd voor een paar foto's. Er was een springkussen, er waren lekkere hapjes en er was bier. Of er nog een barbecue achteraan kwam is me niet helemaal duidelijk maar de aanwezigen waren tevreden en voldaan. Na gedane arbeid was er de beloning: een schone omgeving, lekker in de zon en een gemeenschappelijk doel, wij doen het samen.

De mensen van het Holmsterheerdcomité waren van de partij en ook deden Isebrandtsheerders mee. Voor zover ik weet is daar nog geen heerdcomité maar wordt daar achter de schermen aan gewerkt. Eendracht geeft macht. Dat was gisteren te zien in de Holmsterheerd. Lentekriebels 2010 is voorbij. Maar opruimen kan nog elke dag.

Geen opmerkingen: