dinsdag 27 april 2010

ARRESTATIE GODEKENHEERD:GEWAPENDE OVERVALLEN

Mick van Wely van Dagblad van het Noorden ging op verzoek van ondergetekende op onderzoek uit naar wat er gisterochtend aan de Godekenheerd is gebeurd. Zie bericht van gisteren. De wildste geruchten gaan de ronde, vanochtend sprak ik een verontwaardigde buurtbewoner:" waarom worden wij niet ingelicht? Om zes uur in de ochtend met ME-busjes en een hoop lawaai iemand inrekenen, mogen we daar aub de achtergronden van weten?" De site http://www.dvhn.nl/ brengt nu onderstaand bericht. Mét de mededeling dat de papieren krant morgen meer over deze zaak te vertellen heeft.

De inval die een arrestatieteam gisteren deed in een woning aan de Godekenheerd in de Groninger wijk Beijum, hangt samen met een serie gewapende overvallen in Groningen en elders in Nederland. De man die werd opgepakt is verdachte in de zaak. Bij de inval werd de voordeur tot ontploffing gebracht.

Update 11:35uur: Persvoorlichter Sylvia Sanders van de Regiopolitie Groningen vertelde net desgevraagd: " de zaak wordt op het ogenblik onderzocht en verschillende politiekorpsen in het land zijn er mee bezig. In de loop van de dag zal meer duidelijkheid komen en dan wordt een persbericht naar buiten gebracht."

Update: 12:10 uur:
De politie heeft maandagochtend aan de Godekenheerd in Groningen een 48-jarige Stadjer aangehouden. Vanwege vermoedens omtrent vuurwapenbezit, is de deur van zijn woning met geweld geopend. Ongeveer gelijktijdig werd in Rotterdam een 45-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Het tweetal is aangehouden op verdenking van het plegen van vier overvallen. Op 15 december 2009 werd aan de Energieweg in Groningen een meubelwinkel overvallen. Onder bedreiging van een wapen moesten de medewerkers een geldbedrag afgeven. Op 31 december 2009 werd aan de Koningsweg in Groningen een autoverhuurbedrijf overvallen. Ook hier moest onder bedreiging een geldbedrag worden afgestaan. Op 20 december 2009 werd in Steenwijk gepoogd een cafetaria aan de Gasthuislaan te overvallen. Op 20 januari 2010 is een coffeeshop in Steenwijk overvallen. Hierbij is onder bedreiging van een wapen geld en softdrugs buitgemaakt.

Onderzoek leidde op 23 maart tot de aanhouding van een 18-jarige Stadjer. Gisteren volgden de twee andere aanhoudingen. Het drietal wordt ervan verdacht in gezamenlijkheid de vier overvallen te hebben gepleegd. In vier woningen in Groningen zijn zoekingen geweest. Hierbij zijn vuurwapens, drugs en kleding die mogelijk gebruikt is bij de overvallen in beslag genomen. De drie verdachten zitten vast voor nader onderzoek.

Het onderzoek naar de vier overvallen is een samenwerking tussen het Roofcoordinatieteam van Regiopolitie Groningen en Politie IJsselland.
http://www.politie.nl/groningen/nieuws/driemannenvastvoorvierovervallen.asp
Video op Rtv Noord bekijken? http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=91172

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is heel wat anders wat je eerder op je Beijmnieuws zette johan wees voorzichtig mee je Die Martin krijgt toch gelijk

holmsterheerder zei

Goeie zaak beijumnieuws is nu duidelijk wat er gebeurd is. Hadden ze eerder mogen zeggen, je schrikt je hett leplazerus.
Hoor dat ze van alles op un kerfstok hebbe. Moord en doodslag en overvallen. Wat zal er van waar wezen?

Anoniem zei

@anoniem,14 uur. Wat een onzin. Ik woon in de buurt en hoor dezelfde verhalen. Ik lees nergens dat Johan heeft gezegd dat het om moord gaat. Terwijl ik die geruchten ook hoor. Ben je soms martin zelf die zijn gelijk wil halen.

Karin.P. zei

Ach laat die annoniemen toch, gewoon negeren. Johan had het nieuws vers van de pers en ja dat kunnen sommige slecht verdragen.
Beijumnieuws groeit en groeit en mede dankzij hulp van de lezers zal het alleen maar groter worden.

Anoniem zei

Het werkt goed alle maal zie ander advertentie daar staat moord

Anoniem zei

Een advertentie met moord. Sla je me dood, ik zie het niet.

Karin.P. zei

Johan schreef:
Het naadje van de kous weet ik nog niet al hoorde ik net op Plein West dat de opgepakte persoon van moord wordt verdacht. Zware beschuldigingen die er niet om liegen. Maar ja, drie ME-busjes vol agenten... Zo gauw meer bekent is leest u dat hier.

HIJ HOORDE !!! hij heeft dus niet gezegd dat het een moordenaar was !!!
Zo gauw er meer bekend is .... Johan mijn complimenten ik heb er niks van meegekregen en ben weer helemaal bij en beijumnieuws zit er bovenop !!!

Karin