dinsdag 20 april 2010

UIT DE OUDE DOOS (10)

Hoe oud deze opgestuurde foto precies is weet ik niet precies. Ik kan me deze winkel niet meer voor de geest houden als ooit zijnde geweest in Beijum. Kan het zijn dat hier die biologische winkel, de Honingraat, ook ooit heeft gezeten?

De plek herken ik wel, het is aan de Atensheerd en als ik me niet vergis zit hier een of andere instantie waarvan me de naam even is ontschoten. (18.30 uur: De Huismeesters) De winkel was open op het moment dat de fotograaf zijn werk deed. Oorlog en diversen staat er op het bord buiten. Wie weet meer over dit winkeltje te vertellen? Beijumnieuws@online.nl Of reageer hier onder.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan als je de foto vergoot staat er op het raam Boekhandel Sisters, in- en verkoop tweedehands boeken.

Ik kan me het nog vaag herinneren dus omstreeks 1990 was dit aanwezig

Kees Huizenga zei

Dit is het buurtpand van woningstichting De Huismeesters. Op Atensheerd 88A. Ik heb er gisteravond vergaderd.

Gerda Vorsteveld van het heerdcomité Huis & Heerd weet hier meer van. Ooit was er een makelaar in gevestigd. Het is nu het domein van de buurtconciërge(s) van De Huismeesters. Misschien komen de stadswachten van de regiopolitie er eveneens.

Gerda Vorsteveld zei

een makelaar en i-aid hebben er in het verleden ook gezeten.Het boekhandeltje kwam voort omdat dhr Maatjes,oud papier op haalde in de wijk,zijn vrouw was een van de sisters.

Unknown zei

Ik herinner me nog dat de Honingraat er zat, dat was voor dit boekwinkeltje. Ik schat dat het zo rond 1989 is verdwenen, kan dat kloppen?

Kees Huizenga zei

Hierbij de verwijzing naar een link van De Huismeesters:

http://www.dehuismeesters.nl/174

Het Buurtpand Beijum-West wordt hierbij genoemd.

Onderaan wordt tevens het weblog van Beijumnieuws genoemd. Heel fijn!


Oproep

Huurders / personen, die actief willen worden in een heerdcomité van de Isebrandtsheerd / Fossemaheerd / Sibrandaheerd, de Doornbosheerd / Barmaheerd en de Froukemaheerd, kunnen zich melden bij De Huismeesters.
E: info@dehuismeesters.nl
Of ter attentie van de heer Hamid El-Hami:
E: h.el-hami@dehuismeesters.nl

Of bij:
Gerda Vorsteveld
Atensheerd 80
9737 TC Groningen
050 - 541 87 42

Of bij:
Kees Huizenga
050 - 541 42 15

Unknown zei

Dit was de winkel van mijn vrouw Annie en haar zus Gea, deze foto is gemaakt rond 2000.
De winkel heeft nog even de euro meegemaakt, maar omdat de winkel voor een derde keer slachtoffer was geworden van vernielingen rond oud en nieuw is hij opgeheven. Voor de winkel naar Beijum verhuisde was deze eerst gevestigd aan de Diephuisstraat in de Korrewegwijk. In de korte periode dat de winkel in Beijum heeft gezeten was hij zeer succesvol en mensen vonden het ook uitermate jammer dat hij werd opgeheven. Er was helaas geen andere optie aangezien de verzekering geen uitkering wilde doen bij de 3e vernieling.