donderdag 15 april 2010

UIT BEIJUM: WIE IS ANDERS?? (ingezonden)


(met excuses voor het late plaatsen, vanavond is er een voorstelling en morgen op Innersdijk!)
Maar liefst 65 kinderen in de wijk Beijum hebben de bijzondere theaterproductie rond de centrale vraag: Wie is Anders? gemaakt.

De kinderen afkomstig van verschillende scholen uit de wijk, hebben zelf twee voorstellingen bedacht en gemaakt. Onder professionele begeleiding van Metafora heeft een groep zelf de personages bedacht, maakte een groep kostuums van oude kleding, zette een decor in elkaar, bepaalde het licht en geluid en legde de making of vast op film. De muziek wordt verzorgd door De Band van Beijum, ook bestaande uit basisschoolkinderen.

Het project is een samenwerking tussen de Vensterwijk Beijum en Metafora, een stichting die educatieve theatervoorstellingen maakt voor het basisonderwijs over actuele ontwikkelingsthema’s als pesten, gezonde voeding en seksualiteit.

Metafora wil met dit project kinderen laten ervaren dat ze zelf in staat zijn een theatervoorstelling te maken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en wordt de ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Om de betrokkenheid in de wijk te vergroten wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met instanties uit de wijk. Er wordt ondermeer gebruik gemaakt van ruimtes en middelen van buurtcentra, naschoolse opvang en verschillende basisscholen.

In 6 weken tijd is de productie tot stand gekomen. De kinderen zullen tweemaal optreden in de wijk voor de ouders en andere geïnteresseerden. De avonden zelf zullen worden ingevuld met muziek en theater, maar hoe het programma er precies uit gaat zien blijft nog even een verrassing.

Er zijn twee voorstellingen; op 15 april in de Dom Helder Camaraschool voor ouders en genodigden en op 16 april in Verpleeghuis Innersdijk voor wijkbewoners. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: http://www.stichtingmetafora.nl/ of http://www.vensterwijkbeijum.nl/

Geen opmerkingen: