zaterdag 17 april 2010

EEN COMPOSTTOILET IN BEIJUM

Op de weblog van Eveline Rodenburg uit Beijum, bekend van de Groninger afdeling van Transition-Town, staan foto's van een zelfgemaakte composttoilet. Deze 'alternatieve plee' staat op een volkstuincomplex in de wijk. Meer foto's van 'het schijthuis,' om even in volkstermen te blijven, vindt u op haar weblog. U kunt een donatie in natura doen...

Ik had beloofd wat foto's te posten van het composttoilet dat Hugo heeft gebouwd op ons volkstuincomplex in Beijum, Groningen. Dit is de buitenkant, bijna helemaal gemaakt van pallethout en andere gekregen en 'gejutte' materialen.

En zo ziet hij er van binnen uit. De doos is goed gelakt, van binnen en buiten.

Voor de sterke magen onder ons ;): een kijkje in het toilet. We werken niet met emmers, zoals het Humanure Handbook adviseert, maar met een groot compartiment in de grond. Zaagsel krijgen we gratis via één van de tuinders, die werkt bij een bedrijf dat een stammen verwerkt tot haardhout. Dit is de voorlopige gebruiksaanwijzing. Voorlopig, omdat we nog moeten uitvinden of dit de juiste hoeveelheid zaagsel is en omdat we nog een mooiere willen maken. Iedereen die in Groningen woont en nieuwsgierig is: kom gewoon een keer kijken - en wellicht een donatie in natura doen :)
Zie reactie hieronder: http://groenegedachten.blogspot.com/

1 opmerking:

Unknown zei

Handig misschien als je wilt weten hoe je mijn blog kunt vinden: http://groenegedachten.blogspot.com

Groet van Eveline