donderdag 8 april 2010

EEN SPREEUW UIT DE AFVOERPIJP GEHAALD

Altijd als ik de dierenambulance door de stad zie rijden denk ik: wat een welvarend land wonen we toch in. De zorg voor dieren in Nederland is beter geregeld dan in menig land op de wereld voor mensen het geval is. In redelijk wat landen is armoe troef en hebben mensen nauwelijks wat te eten, maar hier hebben we een zeehondencreche en een dierenambulance. Gesubsidieerde nestkastjes voor vogels. Deze twee medewerkers van de dierenambulance waren vorige week uitgerukt naar de Froukemaheerd. Er was een spreeuw aangetroffen in een afvoerpijp van de verwarming. De medewerkers stonden me vriendelijk te woord, maar ze hoefden niet zonodig met hun kop op de foto. Daarom maar zo. De spreeuw werd uit de afvoerpijp verlost en de verwarming stroomt weer goed door. Dier blij. En mens ook. Goed om in een land te wonen waren een dierenambulance bestaat.
http://www.dierenambulance-groningen.nl/

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Aan de ene kant ben ik het me je eens.

Maar soms word ik er juist treurig van omdat mensen niet vanzelf emotioneel en geestelijk gevoed worden en dan uit armoede dit soort goedbedoelde initiatieven ontwikkelen.
Maar ja dat denk ik alleen soms.

Alie zei

ik ben er heel blij mee. Er lag een dode kat in de tuin van de buurvrouw. Heeft waarschijnlijk tijden onder de sneeuw gelegen en nu met het voorjaar maakte zij de tuin netjes en ontdekte de kat. Van niemand hier uit de buurt.
Toen hebben we toch maar even de dierenambu gebeld. Dat wil je zelf eigenlijk liever niet doen, een dood dier weghalen. Deze mensen draaien hun hand er niet voor om. Bravo hoor, ik doe het ze niet na. Ze zullen wel de meest nare dingen tegenkomen tijdens hun werk (net als de broeders en zusters van de mensen ambulances). Wat mij betreft petje af voor deze vrijwilligers.

Kees.K zei

@Alie, maar de buurvrouw had toch een tuin? Daar past een kat wel in. En hoe is dan duidelijk geworden dat 'niemand in de buurt' die kat miste? Ik vind de dierenambulance wel okee als het gaat om het redden van aangereden/mishandelde dieren, maar verbaas me vaak hoe ver mensen van dieren afstaan (angst??), en dan voor eenvoudige dhz-klusjes de ambu bellen. HIer op de heerd woonde iemand die bij elke kat of hond die ze niet kende onmiddellijk ging bellen dat er een 'arm' zwerfdier rondliep. DIe werd dan opgehaald en vervolgens door z'n baas/bazin als vermist op de bomen gehangen. Dat schiet niet op natuurlijk.

Alie zei

Als de dierenambulance het ophalen van dode dieren niet ziet als hun taak, hadden ze dat wel gezegd toen we belden neem ik aan.
Dan had ik zonder problemen dat beest zelf begraven. Maar, wat ik niet kan doen, en bij de dierenambulance wel, is checken of het dier in kwestie misschien gechipt is. Zo kan een eigenaar alsnog opgespoord worden eventueel.
Hoe dan ook, we hebben rondgevraagd in de buurt en niemand hier in onze buurt mist een kat. Zo doen we dat en niet uit gemakzucht of wat dan ook.
Hopelijk is het zo duidelijk voor je, Kees.